| BeYourSelf7 a întrebat:

Spune-ti-mi, va rog, pe ce ma pot axa la Academia de Politie si in ce consta fiecare ramura a acesteia? Criminalistica si care mai sunt, in special, as dori sa stiu care sunt materiile folositoare pentru fiecare ramura in parte.

Răspuns Câştigător
| Sadop a răspuns:

Da, este foarte adevarat. Iti trebuie mate, fizica, chimie, biologie.
Poti urma o alta Facultate, de exemplu cea de Biologie, si dupa sa urmezi un master in Criminalistica.
Si la ADP mai exista o clasa de Criminalistica, dar acum totul e incert.
In comparatie cu ceea ce faci, salariul este mizer.
Insa nici muritor de foame nu esti.
In jur de 2000 de lei. Poate creste in functie de specializare, vechime, grad. La Criminalisti e mult mai grei si mai complicat. Intereseaza-te pe forumul politisti.ro, s-a mai discutat despre aceasta chestie.

2 răspunsuri:
| Sadop a răspuns:

Academia arr 3 Facultati : Politie, Arhivistica si Pompieri.
Facultatea de Politie cuprinde : Politie ( OSP sau Drept ), Frontiera, Jandarmi, Penitenciare.
OSP- 3 ani. In anul 2 iti alegi specializarea ( rutiera, investigatii criminale, crima organizata, etc ).
Drept-4 ani, ai si diploma de jurist, esti incadrat pe un post de cercetare penala, dar nu iti alegi tu specializarea, o afli la sfarsitul facultatii.
Astept si alte intrebari. Bafta!

| BeYourSelf7 explică (pentru Sadop):

Evident, salariile cum sunt? E adevarat ca aceasta functie este banoasa?
M-ar interesa criminalistica dar eu sunt slab la chimie, mate, fizica si din cate am inteles iti trebuie si ceva chimie..este adevarat?