Simplu ,termini scoala ori te apuci de o facultate ori te angajezi,dar oricare ar fi varianta te cari si-ti faci viata ta.Dar sper ca abuzu ala fizic de care zici tu nu e ca ca ti-a dat o curea sau o palma cand erai obraznic,ca aia inseamna ca esti natarau atunci, ca majoritatea parintilor mai si dau cate o curea din paste in craciun, iar aia cu te abuzeaza verbal fi serios , si mie imi mai zicea tata cand mai faceam ceva gresit, du-te ba in aia ma-tii, aia inseamna ca ma abuza verbal? Nu sunt batran am doar 22, da smr de n-au ajuns generatiile astea de dupa 2006 sa fie prea plapanzi ma..prea sa se planga din orice, la naiba altii se scoala la 4 dimineata sa mulga vaca si dupa se duc la scoala si pe aia nu-i aud sa se planga ca domne ce viata naspa am eu ca ma exploateaza tata sau mama, ceea ce oricum n-ar fi nicio exploatare ca si ei mananca bea lapte de la vaca si ei mananca branza.
Pai cel mai sigur poti scapa de ea daca esti major, in orice caz ai nevoie de un loc de munca, dar mai greu, caci este nevoie sa gasesti un loc de munca bine platit din care sa iti poti asigura toate cheltuielile necesare traiului, inclusiv plata chiriei lunare!
cam asta ar fi optiunea ta.
sau daca ai vreo ruda la care sa te poti muta astfel scapi de plata chiriei, aici la aceasta ruda ramanand sa iti achizti partea ta de intretinere, utilitati etc
ca sa scapi de depresie ai nevoie sa o intelegi, sa te obisnuiesti cu ea, sa o depasesti, sa nu te inchizi in tine, sa incepi sa lucrezi ca sa nu ai "timp liber" mult si sa te gandesti doar la ce iti dicteaza mintea viciata de depresie, si nu in ultimul rand sa mergi la un medic ca sa iti tratezi depresia!
Muncește cinstit și mută te nu sta pe bani părinților săte crească ei și câștigați existența prin muncă cinstită nu pe bani părinților tăi și să-ți permiți săi judeci că te cresc pe munca și ajutorul lor atunci să-ți permiți mofturi și figuri când îți vei crește tu părinți cu muncă cinstită nu ei pe tine la vârsta ta ar trebuie să-ți fie frică de Dumnezeu să-ți dorești răul propriilor părinți cu figurile și mofturile tale spui ca abuzează mama ta de tine? Fizic? Tu Teai tâmpit? Verbal? Orice mama îi mai scapă câte-o vorbă greșite nu vrei acum să și "dai in ia"? Vezi ca sunt ironic sa nu te apuce vreo prostie să-ți permiți să ridici mână la acea femeie. Tu mai întâi muncește cinstit și vei scăpa de toți.
In cazul asta, este vremea sa-ti iei valiza si sa dispari de pe capul maica-tii, mai ales ca nu o suporti si nici ea nu-i obligata sa te mai intretina.