In primul rand, incepe cu filmul urmator "Fight Club". Pe mine m-a ajutat extrem de mult in privinta asta. Si imi pare rau sa-ti spun, dar nu exista alta solutie. Fa o lista cu tot ce ti-e frica (cum ai spus in intrebare, sa mergi la petreceri, sa iti faci poze, si orice lucru care nu ti-e confortabil si te impiedica sa-ti traiesti viata) si apoi, ia-o usor, dar incet incet trebuie sa te apuci sa faci tot ce scrie in lista aia, pana te deprinzi cu respectivele situatii, pana iti antrenezi creierul sa nu te mai faca sa te simti prost, rusinata, fricoasa, etc. Daca faci acea actiune de care ti-e frica indeajuns de multe ori, intr-un final o sa-ti dai seama ca toate gandurile tale negative, toata frica, toata rusinea, sunt doar in capul tau, nu conteaza, sunt ireale, si provin doar din propriile tale insecuritati. Nu doar intelegi, ca probabil deja stii asta, dar o sa treci literalmente prin acele situatii, si mentalitatea asta o sa-ti fie implementata in creier. Crede-ma, inteleg perfect prin ce treci, eu obisnuiam sa spun ca sunt "la razboi cu mine insumi"). Doar ia o pauza. Nu te mai gandi pentru un timp, incearca pur si simplu sa te relaxezi si sa impingi gandurile astea cat de departe poti. Dupa, treptat, incepe sa invingi fiecare frica. Si eu am trecut, si inca trec intr-o oarecare masura prin asta. Aveam perioade in care, la fel ca tine, eram obsedata de cum o sa ma comport in orice iesire, de orice conversatie pe care o s-o port, pana mi.am dat seama ca pur si simplu nu merita. De ce sa-mi irosesc eu viata in modul asta? Eu am sa merg acolo si am sa fac ce vreau, daca oamenii sunt de acord, bine, daca nu, e problema lor. Trebuie sa fii constienta ca o sa gresesti, ca o sa faci multe prostii pana gasesti formula corecta, dar ai voie sa gresesti. Daca nu acum, atunci cand? Si o sa te mai doara din cand in cand. Dar cea mai importanta e mentalitatea. Daca tu gandesti ca un castigator, vei fi un castigator indiferent de ce cred/spun altii, indiferent de ce greseli crezi tu ca faci. Totul va fi bine. Ca un side note asa, pe mine m-a ajutat extrem de mult si muzica in momentele grele. Gaseste melodii care iti plac, si asculta-le, simte-le, la mine chiar au atenuat putin durerea. Videoclipurile motivationale de pe Youtube iar m-au ajutat extrem de mult, daca stii engleza, e si mai bine, pentru ca majoritatea sunt in engleza. Eu ascult din-alea in fiecare zi, si chiar ma mentin motivata. Nu in ultimul rand... rabdare. Ai nevoie de multa rabdare. Si adu-ti aminte, nimic din ceea ce faci nu va fi gresit, atata timp cat faci ceva ca sa incerci sa iesi din starea asta. Orice lucru, orice actiune, fie rea sau proasta, nepotrivita, tot e de 1000 de ori mai buna decat sa stai si sa faci nimic. Succes, si sper ca randurile mele te-au ajutat putin. Ramai puternica.
Incearca sa nu te mai gandesti la ce spune lumea, e doar parerea lor, iar in rest incearca sa faci ce iti place fara sa te mai gandesti la reactiile altora.
Inseamna ca ai probleme cu increderea de sine. Incearca sa faci sport si sa te ingrijesti. Aceste activitati te fac sa te simti bine. Fa diferite activitati sa te obisnuiesti sa iesi din zona de confort. Si ce daca nu te simti bine facandu-le cu timpul vor trece acele emotii. Toti avem acele emotii dar unii sunt familiarizati cu ele si nu se lasa coplesiti. Bafta!
Incearca sa mergi la Spitalul Voila Campina Prahova.Un sejur de 1-2 saptamani cabana 2 sectia 6
Buna Sorina,
Vad starea ta de acum la multe fete tinere si nu e placut. Ai 16 ani si esti foarte frumoasa, ar trebui sa radiezi de fericire.
Nu stiu ce te-a adus in starea asta dar stiu ca poti iesi din ea.
Daca nu ai prietene iti recomand sa iti faci. Daca nu ai unde, cauta persoane pasionate de fotografie ( din poza reiese ca iti place sa fotografiezi.)
Daca tot nu iti faci prietene repede, mergi la un curs de fotografie si acolo o sa cunosti oameni cu care ai avea ceva in comun si poti sa triezi de acolo cativa prieteni in viitor.
Capul sus si mergi inainte, nu stiu cine sau ce te face trista, dar il superi pe Dumnezeu cand nu te bucuri de viata. Ingerasul tau pazitor sta langa tine si este trist cand tu esti trista.
Fi vesela, ai 16 ani, la varsta aceea nu ma vedeai in casa pentru ca jucam fotbal, mergeam cu gasca la film si ieseam prin centru mai mereu...
Fi pozitiva, fi blanda si miloasa cu cei din jurul tau, iubirea izvoraste din inima ta ca sa poti oferi si altora. Ajuta in limita in care poti pe aproapele tau, asculta povestea fiecaruia si nu judeca, da un sfat bun daca poti daca nu, inveseleste persoana respectiva si fa-i ziua mai buna.
Nu stim nici cand venim pe acest pamant, nici cand plecam dincolo, dar Dumnezeu vrea sa ajungem in Rai si sa nu avem regrete aici, sa facem tot ce se poate de parte buna, sa raspandim binele, rau poate face oricine oricand, dar ca sa faci bine e mult mai frumos si placut lui Dumnezeu.
Esti tanara, frumoasa si ai un viitor inainte, capul sus Sorina.
Iisus Hristos te iubeste.
Sunt băiat si am exact aceleasi probleme ca si tine, absolut tot si am aceeași varsta e foarte greu sa te gândesti mereu la ce vor spune ceilalti despre tine de cum te îmbraci pana la ce gesturi faci si mai ales parerea lor.