anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt obsedata de fostul, ce sa fac? Faza e ca inca vorbesc cu el, ne mai certam, stam suparati ceva timp dar efectiv nu pot, ma gandesc numai la el, ii verific conturile de socializare continuu sa vad daca a mai facut ceva, daca mai are vreun prieten in plus, daca urmărește o persoana in plus. Am luat-o razna. Incerc pe cat posibil sa nu ma gandesc la el, sa nu-l caut, dar nu pot. Asa fac in general cu fostii, chiar si dupa cativa ani de la despartire ii urmaresc ca o nebuna, sa vad ce au mai postat, daca si-au facut o noua relatie. Daca am posibilitatea mai si vorbesc cu ei dupa conturi fake dandu-ma alta persoana, help

9 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Nu e deloc sanatoasa obsesia aceasta.Doar te va face sa te simti atasata de el in continuare si denota un nivel extrem de insecuritate.Probabil simti nevoia sa afli ce a mai facut, preferabil sa vezi ca nu o duce bine, sau ca nu si-a gasit pe altcineva, insa acest comportament, desi crezi ca te face sa te simti bine pe moment, de fapt e otravitor pe termen lung.

Iar cu un fost nu mai ai aboslut nimic de vorbit. Fiecare e normal sa isi vada de viata, nu sa se lege de trecut, mai ales cum e in cazul tau. Daca ai fi trecut peste despartire in proportie de 95%, atunci da, puteai inca vorbi cu el din cand in cand, schimbati doua vorbe, poate in semn de respect pentru ca ati petrecut timp impreuna candva si e dragut sa iti amintesti/ sa fii recunoscator atat pentru oamenii prezenti din viata ta, cat si de pentru care au iesit din ea. Dar tu ai intrecut de mult limita sanatoasa, matura, asa ca iti faci un mare deserviciu, nu crezi? Mai ales daca iti creezi cont fake si te pretinzi altcineva pentru a intra in vorba.

Incearca sa le dai block la toti, astfel incat sa nu le mai verifici profilul social media periodic? Dar cel mai important, incearca sa lucrezi la propria persoana, sa cauti lucruri de dezvoltare personala, deoarece trebuie sa fii impacata/multumita cu tine, cu 99% incredere, puternica si sigura pe propria persoana.In momentul in care ajungi la acest nivel, nu vei mai simti vreodata nevoia sa te interesezi de altii, sa te compari cu ei, sau chiar nevoia de a-i denigra pentru a te face sa te simti mai bine.

| Diiiaand a răspuns (pentru dullcat):

Multumesc mult! O sa incerc...

| Fonk a răspuns:

Mai ai foști si il urmaresti si pe asta recent, inseamna ca ai probleme

| AdioTPU a răspuns:

Dă-i block pe toate conturile de social media și încearcă să petreci cat mai puțin timp în mediul virtual astfel nu vei fi tentata să-i mai verifici profilul.

| biaaa00 a răspuns:

Ba deci sa ți zic că și eu ca fata am trecut prin asta, ba sora mea lasa-l naibii de om, îți zic eu că există alții baieti care te ar trata de 1000 de ori mai bine decât el și nu merita sa mai stai după el ba efectiv îți găsești pe altul și nu te mai gândești la fostul tau deloc

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Obsesia o sa se transforme mereu în dezgust.
Efectiv creierul tău o sa obosească sa își reamintească acele momente, o sa vrea ceva nou și da( o sa te plictisești de situație).
Fără conturi fake- dacă afla ca ești tu, o sa te urască ( gândindu-se ca ți ai bătut joc)
Nu te mai uita pe profilul lui, direct block, șterge tot.
Asculta muzica, citește, fa alte activități, lucruri cu viata ta.
Nu repara ceva ce deja nu poate sa fie reparat, dacă este fostul știi de ce.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sterge ti conturile de pe social media o perioada si o sa iti treaca

| Violleta2022 a răspuns:

Poate este vremea sa te trezesti al realitate ca un fost nu se va intoarce niciodata acolo unde nu a fost fericit.

Ocupa-ti mintea si manile cu ceva util si nu mai hartuii oamenii pe site-urile online!

| netisandubestcosplay a răspuns:

Apuca-te sa asculti bvcovia