anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Tot se zice ca mama trebuie sa fie cea mai bună prietena.
Dar de ce ma sufoca câteodată?
Tot parca vrea sa imi controleze viața.
Cu cine vb? Unde mergi?
De ce faci aia? Cine e băiatul acela? Cine ti-a scris? s-a.m.d.
Si atunci cum sa fie ea cea mai buna prietena?
O prietena nu face asa.

10 răspunsuri:
| Visereale a răspuns:

Prietenele nu le pasa asa mult ca o mama

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Visereale):

Dar parca nu am viața mea, intimitatea mea

| manumescAlexandra111 a răspuns:

Pentru ca asta sunt anumite mame foarte protectoare si eu trec prin asta incearca sa ii faci pe plac ca nu ai ce sa faci..decat sa te pedepseasca sau nu stiu..Asta e perceptia lor si nu o poti schimba indiferent indiferent de varsta tot vei fi copilul ei mic.Si in legatura cu o prietena crede ma una e prietena cu care sa iesi afara sa te distrezi asa una e mama ta sunt 2 lucruri diferite mama intotdeuna va fi acolo pentru tine! Tine minte!

| Aditu94 a răspuns:

Buna Elena,
Mama ta e singura persoana ce nu te va dezamagii niciodata, singura daca nu te va da pe topogan cum o fac altii spre a avea un interes ascuns. Mama ta este o fiinta speciala, ce tea purtat in pantece timp de 9 luni,te-a nascut,ti-a dat viata si s-a ingrijit de tine sa ajungi in punctul de acum si sa va ingriji in continuare sa ajungi sa ai si tu la un moment data o familie. Nu o cunosc dar cred ca e o mama adevarat ce te iubeste din toata inima si din tot sufletul. Faptul ca mama ta cateodata te sufoca,se datoreaza al celui de al saselea simt,simte ca ceva e in neregula,simte o energie negativa si vrea sa stie ce faci, care pe unde esti ca sa stie ca in caz ca dai de belea sa iti fie aproape, sa sara cand nimeni nu o face, asa e o mama adevarata, ma uit la mama mea, are doi pui, unul din ei mai mare(eu28 ani) si nu inceteaza sa imi poarte de grija, am avut momente cand nu imi doream decat sa stea linistita si sa nu mai poarte de grija,insa stiind ca in jungla urbana unde toti sunt pe hate-reala si pe facut rau,nu a incetat,apoi am realizat ca e mai bine sa imi poarte de grija,cu parintii mei vorbesc deschis,le spun cand plec,unde si cand vin,stau de vorba cu ei sa stea linistiti si sa inteleaga ca unde sunt,nu sunt in pericol. Legat de cele mentionate mai sus,te contrazic, o prietena adevarata este aceea caruia ii poti spune orice,care iti poarta de grija si care iti vrea binele,chiar sa ajungi mai bine decat ea,iti zic din experienta,prietenii din ziua de azi iti vor binele,dar sa nu iti fie mai bine decat le este lor,ce un parinte,o mama,un tata isi va dori ca tie sa iti fie bine si sa ajungi mai sus decat au ajuns ei,iti vor binele din toate punctele de vedere. Nu stiu cati ani ai,dar tineretul in afara de bagat la pacanele,droguri,fumat,curvarasie,chiulit de la scoala si a se integra in anturaje dubioase facand ceva nou ce habar nu au in ce rahat ii poate baga,accepta,ca sa nu para niste papa lapte,niste ratati,dar din dorinta de a fii "cool" ajung sa faca ceea ce le poate face rau,iar un "prieten adevarat" care cunoaste societatea ca a crescut cu ea si s-a lovit de astfel de indivizi TOXICI, va face in asa fel sa te protejeze. Tu in momentul de fata o acuzi ca iti vrea binele,insa cred ca daca te-ai lovi cu "capul de zid si ar curge sange",ai realiza cat de dureros este. Anturajele te pot omora la propriu,te pot baga dupa gratii,te pot "strica" la propriu. Eu in liceu am avut o generatie ce faceau numai prostii,consumau droguri in toaleta scolii,faceau sex in toaleta scolii,fumau etnobotanice,marihoana,chiuleau,faceau combinatii,se bateau,tipau la profesori,ii ameninta. facea aceste lucruri sa fi cool,sa castige respectul prietenilor si sa fie unul de al lor.e tampenie. dupa ce termini liceul si ajungi pe picioarele tale,de ai un loc de munca si esti individual, nu te mai cauta nimeni, nimanui nu ii mai pasa de tine cum le pasa in scoala, in liceu, esti pe cont propriu, al nimanui..societatea e rece ca o bucata de gheata. daca ai bani esti cineva, daca nu ai bani si ai niste parinti neimportanti in societate, de "2 lei" treci neobservat si nu te deranjeaza nimeni. Sper ca ti-am fost de folos.

| just4ubr2015 a răspuns:

Mama e mama prietenii sunt prieteni respect-o si intelegeo ca face lucrul acela doar ca tine la tine daca vrei sa fii pe cont propriu mutate la iubi si fa-ti viata ta atata timp cat stai acasa la ea mereu te va intreba si proteja

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru just4ubr2015):

O urăsc cateodata

| just4ubr2015 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand vei fi si tu mama vei intelege lucrul acesta si mie mama imi face la fel dar o ignor cateodata dar va veni ziua cand nu o mai vei avea si o sa mai vrei sa te cicaleasca sa te intrebe ce faci unde te duci cand vi mai ales in zilele de azi cand doar familia conteaza

Răspuns utilizator avertizat
| Catinca02 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bună.

E posibil sa fie mama toxica, știu suna ciudat însă există și astfel de oameni. Am 29 de ani, casa mea, relație însă am o mama obsedata de control pe toate fronturile, ea le știe pe toate, deși sa îmi fie cu iertare e bătută rău în cap.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Catinca02):

Simt prea mult control câteodată