| Theogh a întrebat:

TPU am nevoie de ajutor, este a 5 a oara cand ai mei incearca sa ma scoata din anturajul meu care aparent este nepotrivit, fumez, mergem in cluburi, la concerte, festivaluri, vapam, injuram etc, stau cu niste fete pe care ei le numesc panarame, ce nu inteleg ei este ca eu am limite, nu ma droghez, nu beau, nu intru in coma alcoolica, nu ma bat, nu stau afara pana la 3 dimineata afara ( maximul pana la care am stat a fost 22:30). Eu nu vreau sa ma schimb dar oricum ei nu inteleg ca mie o sa imi treaca perioada asta de nebuneala. E ora 1:48 si toata casa doarme, iarăși simt sa plec de acasa, nu plec ca sa stau cu "prietenii" mei sau asa, ma duc la fostul apartament unde locuiam toata familia inainte sa ne mutam la casa acum un 1 an, apartamentul este la vreo 5 minute de mers pe jos distanta. Simt nevoia sa plec 2 saptamani sa ma regasesc sa stau singura sa nu se tina nimeni de mine, sa invat sa ma iubesc pe mine inainte sa ma iubeasca altii. Va rog ajutati-ma am nevoie de un raspuns rapid

Răspuns Câştigător
| VoidEternal a răspuns:

Limitele sunt niste notiuni foarte abstracte. Nu sunt garduri electrificate, nu sunt baraje de beton.

Astazi esti ok, maine poate te gandesti sa incerci ceva, peste 3 zile, dupa cateva rugaminti de la prietene, poate incerci si tu o "tigara", poate un pahar si apoi doua, poate vreo pastiluta. Ai incercat o data, poate nu ai patit nimic, capeti incredere, mai incerci o data, mai trece vremea, lucrurile se misca. Si uite asa ajungi de la "eu am limite" la "sunt tanara si trebuie sa-mi traiesc viata" si alte glumite din astea ieftine si naive pe care un adolescent si le vinde singur. Deja fumezi, vapezi, ai dovada ca limitele tale pot fi incalcate happy

Ideea de baza e ca sunt sanse mai putine sa se intample asta daca anturajul tau e decent.

Te inteleg si pe tine ii inteleg si pe ei. Raspunsul e ca de obicei undeva la mijloc. Fara parinti, limitele tale ar fi doar pe hartie. Trust me.

9 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Depinde si de cati ani ai. Daca ai minim 18 ani, poti sa faci ce vrei tu, atata timp cat nu te degradezi pe tine si pe cei din jur. Dar daca esti minora, cam ar trebui sa asculti de parintii tai macar pana implinesti anii.

Adica e foarte ok ca tu iti cunosti limitele si ai disciplina necesara incat sa nu le depasesti, dar lumea nu blameaza degeaba stilul asta de viata. Pentru ca daca o sa continui mereu asa, o sa iti intre in obicei si ai sa te lasi greu atunci cand o sa ai nevoie.

La fel cum betivii nu s-au nascut betivi, sau la fel cum drogatii nu s-au nascut drogati. Si ei au inceput cu doze mici si ocazionale, apoi au devenit frecvente, si apoi cand s-au obisnuit, au marit doza, pana cand au ajuns in punctul ala nasol. Asa si tu, ai sa mergi ocazional in cluburi si ai sa consumi fel de fel de substante in mod ocazional. Iar apoi o sa faci asta din ce in ce mai frecvent, pana in punctul in care, ma scuzi de limbaj, ai sa devi "panarama".

Parintii tai stiu asta in sinea lor, si de asta ei incearca sa te fereasca de toate astea.

| Violleta2022 a răspuns:

Cati ani ai, esti majora?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine îi asculți pe părinți.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e bine să pleci de acasă.

| dullcat a răspuns:

Buna.Parintii tai se ingrijoreaza ca tu vei ajunge la aceleasi distractii precum acele fete, chiar daca acum preferi sa te abtii de la droguri si altele mai grave. Nu consideri ca e doar o chestiune de timp pana cand te vei alatura si tu? Fii sincera? Apoi, cred ca sunt si parintii indreptatiti sa intre la banuieli? Incearca sa comunici cu ei, daca ai de gand sa pleci asa random noaptea fara sa le spui nimic (indiferent ca e vechiul vostru apartament sau alt loc) e clar ca prapastia plina de neincredere si implicit tensiune dintre voi, va creste, se va largi.Asta vrei? E logic ca nu.Si chiar si asa, cum te vei intretine tu singura in alea 2 saptamani daca esti minora? Te-ai gandit la un plan sau e doar un impuls specific adolescentin din cauza hormonilor? E sanatos ce doresti tu sa faci, adica doar ideea de a te regasi si a fi pe picioarele tale, face parte din dezvoltarea personala, insa cel mai probabil ai ales timpul nepotrivit pentru asta. Dupa 18 ani poti in schimb sa faci ce doresti...Ai grija de tine si accepta ca parintii doar iti vor binele.Sa iti faci singura rau in adolescenta e extremd e usor, de aceea parintii se comporta asa.Ei au fost ca tine, dar tu nu ai fost ca ei.Vei intelege cand mai cresti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Câți ani ai? Dacă ai peste 18 ai fi oarecum îndreptățită să te revolte ( puțin ) controlul părinților tăi ( deoarece ȘTIISĂGÂNDEȘTIPENTRU TINE! sau ar TTREBUII... ), dacă ai sub această vastra, e clar că încă nu ti-a venit mintea la cap iar părinții știu acest lucru și încearcă să te împiedice să-ți distrugi viața... Asculta-i! Vei avea timp destul de distracții după 18 ani, totuși, dacă de acum ai început cu fumatul și distracțiile ( mersul in club fiind minoră- înseamnă automat AUTO- distrugere! ) îți va fi greu sa te oprești, mai mult, situația se poate agrava pe parcurs și să o iei si mai rău razna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai primit sfaturi bune mai sus!

| Theogh explică (pentru Violleta2022):

Nu am 31? intors

| Violleta2022 a răspuns (pentru Theogh):

Deci esti copil mic, dupa cum raspunzi si te sfatuiesc sa asculti in totalitate de parintii tai, fiindca esti la varsta cand nu discreni binele de rau.