| nytro233 a întrebat:

Tu știi ce e stresant? Să fi rrom, să iți fie rușine când mergi pe strada de frică ca oamenii sa nu se uite la tine, ca atunci când un om care se uită in mod repetat la tine vede că ești rrom dar el crede că ești animal! Toată lumea crede ca rromi sunt la fel...nu sunt la fel (cel putin 2%)connecte-r e un exemplu bun.Eu am avut o copilărie foarte proastă.Îmi era rușine sa merg pe stradă din cauza a ceea ce sunt.Am incercat să fiu ca toti oamenii.Și am reușit.Dar tot nu am fost acceptat...ascult dubstep,rap, pop tot ce fac oamenii, joc jocuri multiplayer, SA-MP, cs, metin2.Dar tot nu sunt acceptat.Mereu am fost diferit de alți rromi, ei ascultă manele, lautărească, eu urăsc genurile astea.Eu urăsc ceea ce sunt eu. Copilăria mea e plină cu oameni care se holbeaza la mine ca și cum aș fi un criminal! Chiar mai rău! La școala profesorii sunt rasiști, colegi la fel (intreaga școală)Prin acest mesaj vreau să spun ca toti Românii cred ca toti rromi sunt la fel..nu mă pot ințelege cu nimeni! rromi nu au un "Dumnezeu" rromi sunt doar un proiect eșuat al lui "Dumnezeu".Am prieteni.dar prieteni rasiști.ce pot face sa fiu mai calm? Ce pot face să numai fiu așa sadic?
Scuzați categoria.

Răspuns Câştigător
| MisFit20 a răspuns:

Culoarea pielii nu ar trebui sa conteze in relatiile interumane, nici rasa, nici sexul, nici inaltimea ori greutatea, tot ce trebuie sa conteze este ce ai tu in cap. Nu trebuie sa iti fie rusine ca esti rrom, sunt atat de multe exemple de oameni valorosi care sunt rromi si chiar au facut ceva, poarta culoarea pielii tale cu mandrie. Daca stam sa ne gandim si romanii si alte etnii fura, violeaza, comit crime si sunt violenti, dar rromi sunt vizati in mod special deoarece sunt asociati cu lipsa igenei si a culturii, ceea ce nu e deloc adevarat. Capacitatile unui tigan /rrom sunt egale cu oricare dintre noi, romanii si trebuie tratat ca atare. Anumiti oameni au ramas la stadiul de primata si de aceea te trateaza asa, trebuie sa avem mila de ei, ei sunt cei cu probleme nu rromi.

5 răspunsuri:
| nytro233 explică:

Colegii*scuzați greșeala...greșesc ca un om.dar toți cred că sunt altceva...credeți-mă dacă aș putea schimba ceea ce sunt.aș face asta fară să stau pe gânduri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Prin acest mesaj vreau să spun ca toti Românii cred ca toti rromi sunt la fel"
Cum tu ai generalizat aici asa generalizez si eu si poate si altii.
Inteleg ca e stresant ca toata lumea sa te priveasca diferit desi tu nu esti ca ceilalti tigani, dar noi romanii nu avem de unde sa stim asta. Eu cand vad un tigan, sper sa nu ma bage-n seama sa-mi ceara vreau ban sau mai stiu eu ce pentru ca sunt atatea cazuri in care tiganii fura, omoara etc si mna' de aici e gandirea asta. Stiu ca si romanii fac la fel dar chesti e ca tiganii fac asta intr-un procentaj mult mai mare, iti zic sincer, eu nu am intalnit un tigan ca tot omu', sa fie de treaba, sa fie inteligent, sa ai ce vorbi cu el. Numai retardati care imi cereau bani sau mancare si daca nu le dadeam incepeau sa ma injure sia sta chiar daca aveau juma' din varsta mea. Eu nu zic ca tu esti ca ceilalti, eu te cred ca esti diferit dar lumea se uita la tine si zice ca esti tigan, ei nu au de unde sa stie cum gandesti tu si nu incearca sa se apropie de tine sa te cunoasca mai bine pentru ca probabil le e frica.
Imi cer scuze ca am scris atatea fara a-ti da vreun sfat dar simteam nevoia sa ma exprim.

| nytro233 explică (pentru anonim_4396):

O problemă nu se poate rezolva mereu cu un sfat.Am aflat asta acum.Din ce a zis MisFit20 și din ce ai zis tu, am aflat că ar trebui să îmi fie milă de ei și să nu îi judec pentru ei nu mă cunosc pe mine. Faptul că ei se uită la un copil de 13 ani (eu) cu atâta cruzime ca și cum i-aș fi injurat, furat sau numai știu eu ce, a fost singura mea problemă.Dar acum știu că nu ar trebui să ii mai iau in seamă. Știu că sunt o persoană bună. Atâta îmi trebuie.Mulțumesc.

| nytro233 explică (pentru anonim_4396):

Pentru că ei nu mă cunosc pe mine*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru nytro233):

Corect, o problema nu se poate rezolva mereu cu un sfat, nici n-am zis asta.