Pai calculele se fac diferit: iti iei de munca in oras si chiria intr-un cartier apropiat muncii tale, ca atare nu mai ai nevoie de masina, benzina si alte cheltuieli aferente ei, ba chiar poti sa vinzi masina, putand merge la servici cu autobuzul sau chiar bicicleta si asta iti va economii foarte mult din bani, dar iti va da posibilitatea sa cresti, sa urci in functie si sa faci ceva mai bun in viata.
Daca pleci afara trebuie sa te gandesti bine ce calificari ai, fiindca ajungi muncitor cu carca in constructii, sau la cules de asparagus, si nu cred ca vrei sa mergi.
Mai poti sa-ti iei de munca dupa cum am explicat mai sus si in paralel sa mergi la un curs postliceal, de ceva meserii si dupa terminarae cursului sa-ti faci propria afecere.
Iti gasesti sa imparti chiria cu cineva.
Iti cauti o chirie langa un mijloc de transport in comun ca sa nu mai dai banii pe benzina.
Vinzi masina pana o sa iti permiti sa o intretii.
Solutii exista, doar ca necesita niste sacrificii la inceput de drum
Nu mai pune atat de multa presiune pe tine si stres ca te imbolnavesti, si dupa nu mai ai de unde munci.
Ai 19 ani, ai toata viata inainte. Vrei la varsta asta ce altii au realizat intr-o viata. De aici dispare fericirea si apar tot felul de ganduri care te consuma psihic.
Cum s-a mai zis si mai jos, gasesti coleg de apartament.
Chiar si singur printre straini poti realiza foarte multe, mult mai multe decat intr-un orasel cu 3500.
Multa munca si sacrificii, uiti de confort cand e vorba de succes. Dureaza ani, nu uita asta.
Ai bacalaureatul luat? Daca nu preturile sunt intre 2-5k euro in functie de liceu.
Ia-ti bacalaureatul, strange din dinti si strange banii, dupa strange si baga-te la politia locala, jandarmi, nu vei regreta, mai dai si acolo cateva mii si te-ai asigurat de acolo daca ai papagal legi conexiuni usor.
Si baga-te intr-un partid, recomand PSD, daca ai carisma si iti merge capul nu se stie; e greu dar merita, de jos am plecat si eu si uite-ma job bine platit, diploma de bac, facultate si inscris in partid.
Dar si costa.
Esti naiv.
Tu crezi ca prin strainatate umbla cainii cu covrigi in coada.
Sunt atatea excrocherii, culmea! facute de romani cu alti romani, pe care ii prostesc ca le gasesc locuri de munca si apoi le iau actele si ii fac sclavi pe plantatie.
Mai ai de crescut.
Termina-ti scoala, ia BAC-ul. Fara BAC nu ai nici o sansa la un serviciu bine platit.
Vrei sa faci bani, ai nevoie de o meserie. Fa o scoala profesionala, ia un atestat ceva. Apoi te angajezi.
Am bac, am dat la facultate la id, la politisti si jandarmi m-am gandit insa nu ma grabesc. nici ei nu au un salariu satisfacator si ma gandesc ca o sa fac asta toata viata, legat de un contract care daca renunt trebuie platit.
Stiu tepele, inainte sa plec cu o firma caut mult despre ea si ce zic romanii despre ea am vazut multe cazuri nu s asa naiv sa plec cu agentii de ex jobster care iti iau banii comision si dupa nu te mai suna, sau sba flex unde te cazeaza cu toti drogatii si te simti insecure.
De ce nu urmezi o facultate cursuri de zi?
Iti poti lua un job part time si in felul asta inveti si tu cum e cu piata muncii.
Cand termini facultatea, poti gasi un job serios, poti pleca si afara pe un contract banos.
Sa fac 4 ani ca sa ma angajeze pe 2500lei pe scuza vai nu am experienta? pot mai mult de atat.
StrongHeart întreabă:
user449549 întreabă: