| Idwbma a întrebat:

Voi ați observat că rata de sinucidere a adolescenților pare a fi în descreştere? Cel puțin când eram eu mică auzeam la ştiri (de fapt cam de la părinți) că săptămânal sau din 2 în 2 săptămâni că un adolescent s-a sinucis. Şi în plus motivele erau ceva de genul din cauza părinților(dacă mă întrebi sună total adevărat şi posibil pentru mine) sau din cauza notelor mici la examene(bac), acum adolescenții sunt ceva de genul vreau să mă omor şi apoi nu fac absolut nimic şi trăiesc cea mai de câcat viață şi cred că este din cauza că acum nu ne pasă într-adevăr atât de mult de o notă ca să ne sinucidem şi cred că am normalizat nepăsarea asta față de familie şi de tot. Nouă chiar nu ne pasă aşa de tare de ce cred alții încât să ne sinucidem pentru aşa ceva... Dar cu toate astea mă gândesc uneori că adolescenții ăia care se sinucideau pentru o notă încercau să dovedească bătrânilor ăia că ei i-au condus să facă asta că ei au crescut păsarea asta şi importanța notelor în mintea copiilor şi apoi când sinuciderea s-a întâmplat ei au fot ceva de genul '' Doamne fereşte cum să faci aşa ceva pentru o notă la bac nu e mare lucru'', dar dacă venea cu nota aia acasă toți ştiu că era să fie mare lucru. Cred că ei au crescut nepăsarea asta ín noi, dar totuşi cred că e mai bine să nu-ți pese decât să faci aşa ceva.Dar mai este un lucru aici- adoloescenții nu-şi mai asumă niciun risc, sunt toți doar aşa plictisiți şi nefericiț. Partea frumoasă... Felicitări rata de sinucidere nu mai e crescută acum putem să ne trăim viețile nefericite.

8 răspunsuri:
| sammie a răspuns:

Buna! Eu pot spune ca nu prea exista adolescenti care sa se sinucida din cauza notelor. Cel putin acum in 2023 in generatia asta, copiii n-ar da nici doi bani pe scoala si n-ar invata deloc. ( doar unii ) Cei mai mulți se sinucid din cauza bauturii, drogurilor etc. Sau a provocarilor demente de pe TikTok. N-ai vazut cati au murit din cauza asta? Mai ales copiii de 8-9 ani. Si partial ( o parte mai mica din ei ) din cauza ca parintii nu le baga bani in jocuri, nu le cumpara Jordani, nu le iau iPhone 14 etc.

| darrio2007 a răspuns:

Acum, decat sa se sinucida le fac viata un calvar parintilor care i-au crescut.

| Idwbma explică (pentru sammie):

Păi da... chiar nimeni nu se mai gândeşte că să trăieşti poate înseamnă ceva mai mult, le pasă numai de bani să aibă cel mai nou iphone. Copii de 8-9 ani? ei chiar nu au trăit niciun câcat în viața asta, nici nu pot comenta cât de proşi îs, şi nici nu-mi pasă de ei, măcar de-o fi avut un motiv adevărat?

| Idwbma explică (pentru darrio2007):

Wtf omule, tu măcar ai citit?

| Idwbma explică (pentru darrio2007):

Campionul curului

| ValentinMihai78 a răspuns:

Nu rata sinuciderilor este mai mică, ci faptul că societatea nu mai consideră acest lucru ceva important! Acum mai sunt psihologi pe la școli, eventual se spune că accidental a murit, fuge de acasă etc.
De fapt, problema este izolaționismul devenit lege nescrisă împinge la sinucidere!
Mulți se miră de fotografiile din timpul comunismului sau postbelice bună cu cetele de copii care se jucau! Acesta este motivul pentru care atunci nu existau astfel de probleme în rândul tinerilor, socializarea față în față!
Acum socializarea e în fața unui ecran, e falsă, discriminatorie!

| darrio2007 a răspuns (pentru Idwbma):

Da, si?

| darrio2007 a răspuns (pentru Idwbma):

Esti invidios?