| VulpeaDinUmbra a întrebat:

Voi ce spuneti e buna painea alba de la brutarie? Ca bunicul meu spune ca daca e alba nu e buna chiar si daca e de la brutarie. Asa e?

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu, deoarece faina este albita cu chimicale.
painea cea mai buna si mai sanatoasa este facuta acasa, din tarate amestecate cu faina macinata la moara, nu cumparata, ca sa nu aibe aditivi si chimicale.
In orice caz, daca vrei sa manci paine de cumparat, atunci alege-o pe cea mai sanatosa si cu cele mai putine chimicale: painea neagra sau intermediara.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Eu pariez pe painea de la brutarie!
Cea din supermarket trebuie evitata, pentru ca e din aluat congelat, de import! Nu vreau sa-mi imaginez ce contine!

Pt cine are timp, spatiu in bucatarie si cateva sute de lei, isi poate lua o masina de paine si sa-si faca paine proaspata, acasa.
Problema pe care o vad eu e tava cu strat antiaderent care contine tot felul de compusi toxici.
Daca ar fi din inox, as cumapra o masina de paine. Poti face si cozonac si alte bunatati la ea.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Stiu ce spune bunicul tau, ca paine neagra sau integrala e mai sanatoasa decat painea alba.
Asa e, insa in ziua de azi painea neagra are colorant, nu tarate!

Nici painea de secara nu e ceea ce trebuie, contine gluten si tot felul de adaosuri.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Care paine e buna atunci?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Painea de la brutarie!

| VulpeaDinUmbra explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Chiar si daca e alba?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

De care vrei tu. Incerci si alte feluri de paine, mai dai culoare vietii.

| StoicAnalysis a răspuns:

Si painea neagra din comert tot are chimicale si coloranti ( da, ai vazut bine, cea neagra in majoritatea cazurilor, are coloranti ).
Nu conteaza culoarea painii atata timp cat este facuta dupa reteta traditionala.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru StoicAnalysis):

De la brutarii e sigura? Sau nici acolo nu prea? Daca nu, de care paine e ok daca nu iti faci tu acasa painea? Care paine care e gata facuta e sigura?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

De recomandat e painea din brutarii ca e proaspata si nu contine aditivi, prezervanti, ce le gasesti in painile luate din supermarket-uri. Indiferent daca e alba sau neagra. Totusi recomand painea cu seminte, pentru un tranzit intestinal mai usor.

| 1onur a răspuns:

înaintea mâncam pâinea albă! și neagră! Dar când am văzut cât zahăr conține pâinea albă! ( nu toate) unele doar feluri de pâine!

într-o zi am decis să iau eu făină apă și drojdie să-mi facă singur pâinea mea cum vreau eu să fie și este mult mai sănătoasă și mult mai bună și caldă! Mi-e așa place si îmi convine! Fiindcă nu mai dau nici alți banii pe pâine și îmi fac singur pâinea când am nevoie.