Eu pariez pe painea de la brutarie!
Cea din supermarket trebuie evitata, pentru ca e din aluat congelat, de import! Nu vreau sa-mi imaginez ce contine!
Pt cine are timp, spatiu in bucatarie si cateva sute de lei, isi poate lua o masina de paine si sa-si faca paine proaspata, acasa.
Problema pe care o vad eu e tava cu strat antiaderent care contine tot felul de compusi toxici.
Daca ar fi din inox, as cumapra o masina de paine. Poti face si cozonac si alte bunatati la ea.
Stiu ce spune bunicul tau, ca paine neagra sau integrala e mai sanatoasa decat painea alba.
Asa e, insa in ziua de azi painea neagra are colorant, nu tarate!
Nici painea de secara nu e ceea ce trebuie, contine gluten si tot felul de adaosuri.
Care paine e buna atunci?
Painea de la brutarie!
Chiar si daca e alba?
De care vrei tu. Incerci si alte feluri de paine, mai dai culoare vietii.
Si painea neagra din comert tot are chimicale si coloranti ( da, ai vazut bine, cea neagra in majoritatea cazurilor, are coloranti ).
Nu conteaza culoarea painii atata timp cat este facuta dupa reteta traditionala.
De la brutarii e sigura? Sau nici acolo nu prea? Daca nu, de care paine e ok daca nu iti faci tu acasa painea? Care paine care e gata facuta e sigura?
De recomandat e painea din brutarii ca e proaspata si nu contine aditivi, prezervanti, ce le gasesti in painile luate din supermarket-uri. Indiferent daca e alba sau neagra. Totusi recomand painea cu seminte, pentru un tranzit intestinal mai usor.
înaintea mâncam pâinea albă! și neagră! Dar când am văzut cât zahăr conține pâinea albă! ( nu toate) unele doar feluri de pâine!
într-o zi am decis să iau eu făină apă și drojdie să-mi facă singur pâinea mea cum vreau eu să fie și este mult mai sănătoasă și mult mai bună și caldă! Mi-e așa place si îmi convine! Fiindcă nu mai dau nici alți banii pe pâine și îmi fac singur pâinea când am nevoie.
IForgotMyNameAgain întreabă: