Corpul nostru are POTENTIALUL de a se recupera si vindeca singur, daca ii oferi somn suficient si odihnitor, nutrienti (mancare sanatoasa), ganduri bune.
Bineinteles ca daca ajungi la boala, cel mai bine e sa mergi la medic.
Despre psihic nu ma pronunt. Psihicul poate influenta fizicul.
E un subiect sensibil si foarte complex. Am citit mai demult un studiu facut de cativa cercetatori (nu le mai stiu nationalitatea) si vorbeau legat de "miracolele" astea in care pacienti bolnavi de boli incurabile s-au vindecat miraculos dupa ce s-au rugat indelung la Dumnezeu sau ceva de genul si dupa parerea lor, nu au fost miracole sfinte ci s-au vindecat din cauza ca au crezut atat de mult ca se vor vindeca daca se roaga, incat puterea autosugestiei a contribuit la o vindere accelerata. Astfel, au tras concluzia ca (virgula) corpul uman are puterea de a se vindeca/regenera chiar si in cazuri de rani/boli extreme doar ca nu stim cum sa accesam acea parte din creier care joaca acest rol. Personal si eu cred ca o gandire pozitiva + mancare de calitate si un program de odihna bun contribuie mult la vindecare dar acum nu stiu care sunt limitele.
Nu cred că ai cum, sunt anumite boli, care cu tratement le poți vindeca sau operație.
anonim_4396 întreabă: