Eu am inceput in vacanta dintre a XI-a si a XII-a, dar poti spune ca m-am pregatit tot liceul, invatand in fiecare zi la toate materiile cat am putut de bine (nu m-am dus niciodata la liceu cu temele nefacute sau cu lectiile necitite macar de 2-3 ori).
Ce facultate voi face m-am hotarat pe la sfarsitul clasei a zecea si, fiind vorba de medicina, am inceput sa invat inca din vacanta respectiva (am reluat partile pentru admitere din chimie si fizice din primii doi ani de liceu). Mie imi place mult sa invat si am considerat ca ar fi pacat sa imi pierd tineretea fara sa dobandesc cat mai multe informatii, mai ales ca mi se ofereau cu atata generozitate, asa ca mi-am petrecut majoritatea timpului din liceu invatand. Nu cred ca imi lua mult timp in mod subiectiv, pana la urma era cea mai interesanta activitate pe care o puteam face, asa ca ma distram in timp ce invatam si mi se parea usor si placut.
Iti multumesc pentru raspuns.A fost greu sa dai la medicina? Regreti ca ai dat la medicina? Si eu vreau sa dau si parca imi este frica sa nu dau gres, sa nu fiu in stare, plus ca nu stiu altceva ce as putea sa fac...
Pentru bac am inceput sa ma pregatesc in clasa a12a, dar la mate si info lucrurile merg de la sine cand lucrezi pe timpul anilor. La romana atat timp cat avea citite toate operele si stiam structura fiecarui tip de eseu era usor sa adaptezi.
Cum stiam ca vreau sa dau la AC m-am pregatit la informatica inca de prin clasa aXa asa ca pentru bac nu mai aveam nimic de invatat.
Am trecut prin liceu jucand WoW. De BAC m-am apucat in clasa a 12a, facultatea am ales-o dupa bac. Ce asa greu sa inveti, nu trebuie sa te stresezi zi de zi sa tocesti, trebuie doar sa intelegi lucrurile si invatatul devine ceva ipotetic. Am incercat in liceu sa imi fac temele si sa fiu atent la ore, in rest daca stii ca ai capacitatea de a acumula informatii intr-un timp scurt, poti sa te apuci si cu o zi inainte de examen sa inveti, daca nu, te pregatesti 4 ani pentru BAC. Sincer sa iti zic BACul este usor in comparatie cu examenele de la Politehnica.
Cred ca a fost destul de greu sa dau la medicina. Era inca perioada in care nu erau locuri cu taxa, asa ca eram cam 5 pe loc, deci trebuia sa fii bun. Stiam ca daca nu iau trebuie sa ma duc un an la munca, ceea ce mi-ar fi scazut mult sansele sa iau ulterior.
Nu regret deloc ca am dat la medicina. facultatea mi s-a parut uluitoare, cea mai interesanta perioada din viata mea, am invatat imens de multe. Nu zic ca a fost usor, dar a fost atat de interesant incat am savurat la maxim fiecare zi. De 13 ani (fara cateva luni) sunt medic si inca imi iubesc la nebunie meseria, ma simt fericita in fiecare zi cand merg spre serviciu si ma simt implinita. De asemenea, inca muncesc mult mai mult decat orice non-medic pe care il cunosc, dar imi place.
Si eu am avut dubii si m-am temut, dar am simtit cumva ca medicina mi se potriveste, ca este ceea ce imi doresc sa fac toata viata