| Giulia97Anna a întrebat:

Vreau sa fac scoala de soferi.Dar inainte as vrea sa conduc(am mai condus de cateva ori).Dar faza e ca stau la sat si politistii astia cica daca m-a prinde pe camp conducand ii da tatalui meu amenda, care desigur ca sta langa mine si imi spune ce sa fac.Au voie asa ceva? Unde as putea exersa condusul atunci? Adica e camp nu sosea! Si nu vreau raspunsuri gen o sa te invete instructorul. Vreau sa am habar de ceva cand ma va pune sa conduc.Nu sa o iau de la 0.

Răspuns Câştigător
| Caranfil a răspuns:

Ok,deci poti sta linistita pe camp.Acum altii invata si pe strada prin zone mai libere.Eu de exemplu am invatat pe o zona asfaltata de pe langa aeroport.Insa tatal tau stie mai bine.Bafta!

5 răspunsuri:
| XDanonim a răspuns:

Atata timp cat conduci in afara drumurilor publice(autostrazi, drumuri inter-expres, drumuri nationale, judetene, comunale) poti sa conduci si fara carnet, deci da pe un camp sau pe un drum care duce spre un camp poti sa conduci pentru exersare, dar daca tot e pentru exersare neaparat sa ai pe cineva in dreapta pentru indrumare

| thedistroyer a răspuns:

Dacă conduci în afara drumurilor publice nu ai ce păți. Dacă tu stai la tine în curte de exemplu poți sa faci si curse (doar un exemplu). Deci dacă conduci pe câmp, drum forestier, etc, toate bune. Ai grija, camp nu uliță. Pentru ca este infracțiune și se pedepsește penal(închisoare).

| darrio2007 a răspuns:

Nu au ce-ti face daca exersezi pe un camp.

| Caranfil a răspuns:

In mod normal si drumurile de pe camp sunt spatiu public(ceilalti vorbesc in necunostinta de cauza). Drumul public este acel drum pe care poate intra oricine.In mod teoretic daca conduci pe camp este aceeasi sactiune ca si cand ai conduce pe strada(dosar penal). Insa practic nu va sta, niciun politist sa vina pe camp(oricum s-ar vedea), deci poti conduce, insa te sfatuiesc sa il iei si pe tatal tau cu tine. Tine minte, daca un drum nu este asfaltat nu inseamna ca nu este drum public(cea mai mare tampenie pe care am auzit-o). Doar daca este terenul tau

| Giulia97Anna explică (pentru Caranfil):

Desigur ca vine si el.Doar el ma invata.Multumesc de sfat.