Ce face vreo diferenta la angajare intre absolventii de la cele 2 facultati? ajuta pe termen lung la ceva faptul ca de la utcn iesi inginer?
Incercand sa caut notele am dat de intrebarea ta
E greu la poli, faci chestii foarte variate, cerintele sunt mult mai mari. Daca vrei numai si numai pe partea de programare si nu te intereseaza sa te implici in altceva pe parcursul carierei ubb. Daca vrei sa iti deschizi orizonturile si sa aprofundezi ceea ce faci poli. Nu as zice ca materiile de la poli sunt inutile, iti dau o vedere de asamblu cumva mai detaliata. Dar sincer vorbind din tot ce faci la facultate numai 10% maxim folosesti oriunde ai merge.
Cel mai mult conteaza implicarea ta extra. Sa ai proiecte extra, sa te implici in activitati extraculiculare (concursuri etc).
Daca vrei sa ai timp liber du-te la ubb
Poli e in colaborare cu foarte multe companii si cam asta ar fi un avantaj. Gen avem profesori care pot sa te bage direct in pita daca te vad ca esti serios (se intampla rar). De asemenea sunt niste programe de cercetare super smechere. Dar mai mult orientat pe ingineri. Si cel mai probabil nu te intereseaza.
Cred ca ai luat decizia intre timp oricum. Deci ce ai ales pana la urma?
Inca nu am reusit sa iau o decizie, dar probabil ubb. nu stiu cat de bine ma impac cu partea de hard, avand in vedere ca nu am vazut/ lucrat niciodata cu asa ceva. Ma gandesc totusi ca poate la ubb nu o sa am un orizont asa larg ca la poli, fiindca se axeaza numai pe soft. dar in acelasi timp am auzit ca, chiar daca inveti mai multe, nu "excelezi" la niciuna. Pro si contra sunt peste tot, asa ca.
Problema e ca este foarte mare concurenta la ubb, pana sa vina pandemia mediile de intrare erau de la 9 in sus si examenul e mai greu. Presupun ca nu au scos examenul intre timp. Cand am dat eu, media de intrare a fost vreo 8 practic, dar a fost fix dupa pandemie. La poli daca iei peste 5 la examenul de admitere ai sanse sa intri. (Spre exemplu anul trecut toata lumea care a luat examenul de admitere de la polii a intrat la buget ca sunt multe locuri, ma rog, la ingineria sistemelor, la calculatoare e un pic mai stransa concurenta)
Nu am probleme cu admiterea, am intrat la ambele inca din aprilie. De aceea nu stiu pe care sa o aleg, pentru ca ambele sunt optiuni reale
Problema cea mai mare pentru mine ar fi electronica, fizica si materiile astea hard. Nu zic ca nu m-as descurca, insa sigur mi-ar fi destul de greu si nu stiu cat de mult mi-ar placea, pentru ca nu sunt printre preferatele mele. As fi dispus totusi sa invat cat mai mult daca as stii ca imi aduc mult mai multe oportunitati de job-uri sigure si variate