Nu e o mare prostie, dar e o mare prostie ce se învaţă. Ar trebui specializările să fie chiar specializate. De exemplu eu aş dori să dau la progamări de calculatoare, dar profa de chimie bagă chimie în noi şi la biologie am note mai mici ca şi la restul. De la şcoală trebuie ştiut esenţialul: Să scrii, să citeşti, să judeci logic (nu să înveţi detalii care oricum nu te vor prea ajuta şi le vei uita de azi pe mâine), să te pregăteşti pentru facultate (adică să pui osu' pe materiile pe care te axezi).
Cât despre scris, mai bine stai o jumătate de oră şi pui cratimele corect, fără virgule şi puncte aiurea. Dacă vrei îţi demonstrez că scriu corect, cu tot cu diacritice şi cu semnele de punctuaţie mai repede ca şi tine. E adevărat că vreo 60 % din şcoală e inutil, dar restul de 40 % trebuie să îl ştii bine. Iar scrisul cu siguranţă intră în a doua categorie.
Apropo, notele nu reflectă absolut nimic. Cea mai bună din clasă de la mine are probleme la informatică. Când i-am zis să gândească logic totul, că este pas cu pas tot ce e acolo, îmi spusese că nu poate gândi logic. Dacă astfel de valori promovează şcoala, îmi pare rău şi îmi dau demisia.
Si uite si un site :
http://luschan.blogspot.com/2011/03/ce-sa-fac-daca-nu-mi-convine.html
;)
Asta ai dreptate ca inveti lucruri interesante dar nu ti se pare cam stpid?
anonim_4396 întreabă: