| LisaJulie a întrebat:

A inevesti intr-un restaurant sau local este pierdere de timp? Unii spun ca este mai convenabil chiar daca este mai costisitor sa ai un hotel sau pensiune decat doar un restaurant sau bar

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Este o pierdere de timp daca nu știi cu ce se mănâncă domeniul. Eu nu as vedea pe cineva care nu știe domeniul să aibă succes

| Furnicuta000 a răspuns:

Trebuie sa si mearga restaurantul ca daca nu faci profit nu merita tot stresul si toata munca. Tu ca patron trebuie sa muncesti 24/24 ca sa te asiguri ca lucrurile merg asa cum vrei tu. Poti sa te axezi pe un anumit tip de mancare ca sa devii popular. De ex tipul ala care are Taverna Racilor a dat lovitura, e mereu coada si nu gasesti niciodata o masa libera, se calca lumea in picioare. A avut el si probleme dar uite ca ii merge bine

| Giulia911 a răspuns:

Și eu aleg varianta cu hotelul

| Kiran a răspuns:

Depinde de mai multi factori, zona unde este localul / restaurantul, ce tip de vanzare doresti sa ai (interior, mancare / bauturi / atmosfera), populatia locala / alte afaceri asemanatoare deja existente in zona.

La hotel / pensiune necesita mai multa birocratie si trebuie atractie turistica sau saptamanal evenimentel locale pentru a umple camerele cu oameni.

Cred ca pentru inceput, este mai benefic sa incepi cu un local sau restaurant pentru a deprinde experienta de "managment", apoi, puteti vinde si cu completarea de bani, puteti incepe un hotel / pensiune avand deja planul principal pe hartie sa ii zic asa, urmand sa existe mici retusuri la anumite parti dar ideea de hotel sa ramana intacta.