Poti fi dat in judecata si, dupa obtinerea hotararii de obligare la plata, sa fii executat silit. Vei plati mai mult decat datoria, la aceasta se vor adauga dobanzile, penalitatile de intarziere, cheltuielile de judecata si de executare silita, acestea pot fi de 500-600 de lire sau chiar mai mult.
Asta stiu ca se intampla la noi. si acolo, daca esti rezident. dar datoriile sunt vandute altor firme pentru recuperare, recuperare gen uneori intra in casa (in uk) si iti pot lua ce gasesc prin casa, tv/pc etc, pentru recuperari. dar eram curios daca este vreo diferenta datoriile fiind acolo si tu, ca persoana, stabilindu-te in alta tara.
Nu are importanta ca te stabilesti in alta tara, datoriile trebuie platite si poti fi dat in udecata si urmarit silit.
Mai este si chestia ca dupa 6 ani, lege in UK, se prescriu datoriile. Daca nu detii nimic pe numele tau. Am un prieten care nu si-a mai platit abonamentul la telefon dupa 7 luni si nu apare cu nicio datorie. In tara am sigur cativa prieteni care au abonamente neplatite si dupa 2-3 ani nu apar nici ei cu nicio datorie. etc...
De aia incercam sa gasesc pe cineva mai bine informat.
Si mai ales ca Anglia o sa iese din UE.
De asta incercam sa aflu ce se poate intampla de la cineva care a trecut prin asa ceva
Nu cunosc legislatia engleza dar o stiu pe cea romana. Tot ce se poate cu termenul de prescriptie in dreptul englez, la noi termenul general de prescriptie este de 3 ani, si curge de la data scadentei platii pentru fiecare luna.