| Claudiu94m a întrebat:

Abonament telefonie UK sau rate bancare.
E cineva in urmatoarea situatie sau aveti pe cineva in situatia in care au ramas cateva rate la banca neplatite sau rate la telefon/abonament si a plecat din tara? Firme care functioneaza doar in Anglia, nu internationale.
Banca gen Halifax, Barclays.
Telefonie gen Tesco, O2 etc
Ce se poate intampla daca parasiti tara cu datorii gen 3-4000 lire si reveniti in Romania?
Daca se poate decat raspunsuri de la cunoscatori, va rog, nu pareri.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti fi dat in judecata si, dupa obtinerea hotararii de obligare la plata, sa fii executat silit. Vei plati mai mult decat datoria, la aceasta se vor adauga dobanzile, penalitatile de intarziere, cheltuielile de judecata si de executare silita, acestea pot fi de 500-600 de lire sau chiar mai mult.

| Claudiu94m explică (pentru Ioandelasal):

Asta stiu ca se intampla la noi. si acolo, daca esti rezident. dar datoriile sunt vandute altor firme pentru recuperare, recuperare gen uneori intra in casa (in uk) si iti pot lua ce gasesc prin casa, tv/pc etc, pentru recuperari. dar eram curios daca este vreo diferenta datoriile fiind acolo si tu, ca persoana, stabilindu-te in alta tara.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Claudiu94m):

Nu are importanta ca te stabilesti in alta tara, datoriile trebuie platite si poti fi dat in udecata si urmarit silit.

| Claudiu94m explică (pentru Ioandelasal):

Mai este si chestia ca dupa 6 ani, lege in UK, se prescriu datoriile. Daca nu detii nimic pe numele tau. Am un prieten care nu si-a mai platit abonamentul la telefon dupa 7 luni si nu apare cu nicio datorie. In tara am sigur cativa prieteni care au abonamente neplatite si dupa 2-3 ani nu apar nici ei cu nicio datorie. etc...
De aia incercam sa gasesc pe cineva mai bine informat.
Si mai ales ca Anglia o sa iese din UE.
De asta incercam sa aflu ce se poate intampla de la cineva care a trecut prin asa ceva

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Claudiu94m):

Nu cunosc legislatia engleza dar o stiu pe cea romana. Tot ce se poate cu termenul de prescriptie in dreptul englez, la noi termenul general de prescriptie este de 3 ani, si curge de la data scadentei platii pentru fiecare luna.