| Habarnuam10328 a întrebat:

Am 18 ani și îmi doresc sa îmi cumpar casa mea, apartamentul meu ce as putea face care sunt opțiunile mele? Ca sa reușesc cât mai repede.

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Nu există nicio rețetă secretă ca să faci asta peste noapte. Durează ani de zile să-ți cumperi o locuință.

Cea mai "rapidă" variantă este cea a creditului. Dar chiar și pentru asta ai nevoie de bani de avans și de câțiva ani de muncă la un job stabil și suficient de bine plătit încât să-ți permiți ratele.

9 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Descarca thor sau orice alt browser pentru deep web si posteaza acolo asa: Vand rinichi/jumatate de ficat, in stare impecabila. Nu sunt fumator, alcoolic, si mananc sanatos. Daca ai noroc si dai de un doctor care sa nu fie bulangiu si sa-ti dea banii pe organe, te-ai scos.

| haileewatson a răspuns:

Pasul 1:
Faci rost de avans sau suma totala.

| SuperCoolDude a răspuns:

Iti recomand casele modulare sau casele tip container. Sunt mult mai ieftine si vin dotate cu ce vrei tu. Daca iti cumperi teren, vine livrata cu dotarile cerute si o sa ai o casa mult mai ieftina decat una clasica si te poti extinde in timp.
Pe Youtube/tiktok poti cauta "tiny house" sau "casa modulara" ca sa vezi despre ce vorbesc. Cel putin pe tiktok am vazut unele clipuri cu case tip container si sunt foarte accesibile la pret si au dotari ok. Am vazut intre 6000 de euro si 15000 chiar, dar preturile difera in functie de dorinte.

Asta e la nivel de casa. In loc sa fii captiv toata viata la un apartament/casa clasica, iti poti lua o casa de genul.

Partea a doua e la nivel de bani. Pentru a accesa o casa, venitul tău trebuie sa fie peste medie. Asta inseamna ca ar trebui sa lucrezi in strainatate in euro sau o moneda puternica si sa vii sa iti faci casa aici cu banii aia sau sa ai un job mult mai bine platit (iar aici poti opta pentru a face un curs de calificare gen pentru programare sau un domeniu bine platit). Nu cred ca vrei sa lucrezi pe 3000 de lei si sa ai vise la casã. Nu e fezabil deloc. Ramai cu visul.

Cam astea sunt optiunile tale: o casa tip modular/container, sa pleci in strainatate sau un venit consistent provenit dintr-o meserie care merita lucrata.

Cam la asta as opta eu personal (caci si eu am avut ganduri de genul).
Acum, tu faci ce vrei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Optiunea ta e sa faci rost de bani in primul rand. ca si daca apelezi la un credit imobiliar tot ai nevoie de avans.

| TheGentleman a răspuns (pentru SuperCoolDude):

Da, dar uiți că pentru așa ceva trebuie să ai teren. O variantă și mai și ar fi motorhome, rulotă sau TIR, nepopulare la noi, dar populare în SUA

| StoicAnalysis a răspuns (pentru SuperCoolDude):

Singurele downside-uri la casele modulare ar fi ca nu poti sa le construiesti pe orice tip de teren si ca iti trebuie un teren daca l-ai gasit pe cel potrivit, sa aiba acces la o sosea sau drum mai lat. Pentru a avea loc macaralele si alte utilaje mai mari sa intre acolo. In plus, in caz de calamitati sau ceva de genul, ele pot fi daramate foarte usor, comparativ cu o casa traditionala.

| SuperCoolDude a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Exista solutii pentru orice

| SuperCoolDude a răspuns (pentru TheGentleman):

Oricum trebuie sa aiba teren (fie ca are o casa modulara sau clasica). E o cheltuiala asumata.

Merg si variantele tale, dar o casa modulara sau tip container vine cu mai mult spatiu fata de a locui intr-o rulota gen.

| ClaRa91 a răspuns:

Sa cumperi ai nevoie de bani. Sa castigi bani trebuie sa muncesti.
Sa aduni un 30.000 de euro iti trebuie cam 10 ani de munca.
Mai sunt si alte optiuni de a face bani dar depinde ce esti B/F.