| eusuntbaiatuldiz a întrebat:

Am auzit că la BRD ar fi dobânda de 11% pe luna, dar care e faza cu comisionul? De exemplu daca eu vreau sa scot 7000 de lei si să îi returnez in 12 luni, cât ar trebui să primeasca banca înapoi cu tot cu comision? Cineva îmi spusese ca a vrut de mult și cu comisionul dădea dublu sau ceva de genul. Cine mă poate lămuri?

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

De ce nu verifici la banca ce credit ti se potriveste? https://www.brd.ro/ghid-credit

| doctorandus a răspuns:

11%/luna n-au nici camatarii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dobânzile la banca sunt pe an nu pe lună și... Dobânda in sine e comisionul băncii. Găsești pe site urile băncilor calculatoare de credit și vei afla cat plătești in final. Dar da, dobânzile sunt la niste niveluri foarte mari și da, returnezi cam dublu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am auzit că, la BRD ar fi dobânda de 11% pe luna. Dobânda la ce? De unde ai auzit. Accesează situl băncii și află direct, nu din auzite.

| helpforyou a răspuns:

Dobanda este anuala, deci intr-un an vei da 7000*11%=770 lei

Total de returnat para comisioane

7000 + 770=7770 Lei

Pentru comisioane veriofici la banca.

| mi25 a răspuns (pentru helpforyou):

Gresit!
Odata cu returnarea ratelor scade si suma rezultata din dobanda.
De regula, daca rata este de aceiasi valoare, calcularea dobanzii totale se face astfel.
Suma imprumutata, inmultita cu rata dobanzii, inmultita cu numarul de ani pe cat s-a facut imprumutul, impartit la doi.

| helpforyou a răspuns (pentru mi25):

Stiu prea bine cum se calculeaza aceste rate, in toate formele ei. Am dat "cateva" credite la viata mea. Am mai si executat pe "cativa". Sunt economist.

Eu am facut un calcul brut sa inteleaga omul un lucru simplu. El se referea la 11% pe luna.

| mi25 a răspuns:

Depinde pentru ce perioada este imprumutul. Dobanda ca suma, pentru un an de zile, daca rata ei este de 11%, este de 385 lei.
Nu am spus de comisioane, deoarece acestea difera.
Se platesc comisioane cand se acorda imprumutul si un comision pentru cont. Ultimul nu este mare, era acu 2 ani de 45 de lei pe an.

| darrio2007 a răspuns:

Te poate lămuri direct banca. Nu crezi?