| suntcuriossastii a întrebat:

Am citit undeva ca 3 antreprenori din Iași iau fiecare cam 600 mil luna. Ei oare fix in fiecare luna iau acest salariu?

5 răspunsuri:
| Sekim a răspuns:

Salut
Antreprenor inseamna sa ai propria ta afacere. Acum, sa dau un exemplu, o cafenea. Daca luna asta am 2000 de clienti si fac 600 milioane, luna viitoare poate nu mai am 2000 de clienti, poate am mai mult, sau mai putin, deci venitul meu va fi in functie de cum merg vanzarile. Nu exista un venit fix pentru ca nu depinde de tine ci de oamenii care cumpara de la tine.
See you happy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e salariu ala, e cifra de afaceri a unei afaceri. Din aia 600 milioane trebuie sa platesti oameni, sa platesti chirii, facturi, materie prima samd...

| valentingb a răspuns:

Desigur, @Sekim are dreptate, și aș mai adăuga, un antreprenor poate crește compania sa, prin atragere de fonduri de la parteneri sau acționari. El poate să devină director, președinte, CEO, CFO, CTO etc. al acelei companii și să obțină într-adevăr un salariu fix. Sunt situații mai rare, mai complicate, iar antreprenorul din reclama la imprumuturi bancare pentru antreprenori are imaginea aia de "eu fac totul în firma mea micuță", așa că nu prea se potrivește cu imaginea știută.
Dar îm realitatea un antreprenor poate ocupa câteva funcții prin diferite firme, să aibă un salariu fix, să dețină și acțiuni la acele firme din care să câștige dividente, sau să joace acțiunile pe piață.
E un mix. Dar Sekim are dreptate, greu de crezut că un antreprenor are un venit fix.

| Alverto a răspuns:

Depinde de câți clienți ai pe lună, poți avea candva mai mulți, altădată mai putini

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru valentingb):

ASta cu venitul una la mina, si a doua la mina e modul in care invirti banii. Daca as avea companie mare, mi-as face salariul minim pe economie. Asa, cu SRL si eu singur angajat, in momentul asta am un pic mai mult decat ala minim (1500 net) si mai ciupesc pe linga dividende cand e cazul, la care am de platit 10% impozit. Mai e avantajul ca de exemplu pot cumpara treburi gen laptop/aparat foto DSLR mai serios/altele de genul pentru firma si sa le folosesc si in scopuri personale. Asta e ciupeala, dar la un nivel mai mare tot cam asa se procedeaza. De exemplu - daca aveam rulaj pe masura - puteam sa iau un avion pe firma si sa trec la cheltuieli neimpozabile mentenanta lui, combustibil, etc... si sa mai trag si cate o tura de shopping in weekend la Milano cu avionul firmei, ca sa zic o locatie oarecare.