anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am făcut un împrumut la un ifn, dar nu am plătit a doua rata. Ce face mai departe? Ma raportează in biroul de credite? Se trimit plicuri la domiciliu?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Te raporteaza la biroul de credit si te pot executa silit.

| Iooooaaaanaaaaaaaaaa a răspuns:

Buna!
Raportarea negativa la biroul de credit se face in termen de 30 de zile de intarziere la plata. IFN-ul va incerca sa ia legatura cu dvs in vederea achitarii debiturlui restant. Conform contractului in cazul in care rata aferenta + dobanda + eventualele penalitati aplicate nu se achita si nu se ajunge la o intelegere amiabila, IFN-ul are dreptul sa cesioneze sau sa mandateze contractul catre o firma specializata in recuperarea creantelor neincasate ( se poate actiona pe cale amiabila sau pe cale juridica iar dvs veti suporta cheltuielile de judecata aferenta). Cu siguranta veti primi instiinta la adresa de domiciliu din buletin. Cel mai bine este sa discutati cu cei de la IFN astfel incat sa va puna la dispozitie o alternativa de plata ( sa achitati rata restanta in mai multe transe sau o eventuala amanare)

| Anonimus1358 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Si ce reprezintă executarea silită?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Anonimus1358):

Poprirea pe veniturile actuale sau viitoare sau scoaterea la licitatie a unor bunuri mobile sau imobile pana la acoperirea sumei datorate, cheltuieli de judecata, penalitati sau alte cheltuieli. Si au niste dobanzi...

| Iooooaaaanaaaaaaaaaa a răspuns:

Daca tot s-a adus vorba de executarea silita de asemenea, nu trebuie sa va bazati pe termenul de prescriere al datoriei ( 3 ani) daca executorul judecatoresc depune acte de staruinta la fiecare 6 luni la judecatoria de pe raza de domiciliu a dvs, datoria nu se mai prescrie si puteti fin executat silit si peste 20 de ani iar suma va fij una colosala,

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Anonimus1358):

Executorul judecatoresc iti va pune poprire pe salariu (daca esti angajat) sau pe conturile din banci. Daca nu ai nici salariu si nici conturi in banci se pot sechestra si vinde bunuri mobile pe care le detii.
Trebuie sa stii ca, in final, vei plati mai mult decat datoria, la aceasta se vor adauga, dupa caz, dobanzi, penalitati de intarziere si cheltuielile de executare.

| Anonimus1358 a răspuns (pentru Salontanul):

Dacă nu am salariu si nici bunuri pe numele meu, ii se va lua codebitorului?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Anonimus1358):

Da!

| AltuAnonim a răspuns (pentru Iooooaaaanaaaaaaaaaa):

Conform legii, dobânda nu poate fi mai mare decât suma total împrumutată.