Vezi tu, chestia asta cu împrumutul banilor este o problemă delicată!
Eu personal mi-am pierdut mulți asa zisi "prieteni/prietene" doar pentru faptul că i-am împrumutat cu bani, si nu ca i-as fi presat eu sa mii dea inapoi, unii dintre ei au început să mă caute iar după ce iar au ajuns în situații disperate si nu le dădea nimeni! Am ajuns acum sa le zic din start unora care imi cer si le dau, sa nu mii mai înapoieze, si unii mai sunt si orgoliosi si zic ca nu se poate asa. Frate nu promite dacă nu te poti tine de cuvânt.
Eu unul stiu o vorbă " prieteniile lungi se tin cu datoriile platite" si nu stiu, dar parca de unde unii se gândeau ca imi trag teapa, mie parcă tot mai bine imi merge si lor tot mai prost!
Venind vorba de recuperare, mie mi se face mila si sila de unele persoane. Poate ei consideră că au motivele lor, dar nu-i frumos să scuipi in mana care te-a ajutat...
Asta ca sa realizezi si tu in ce lume trăim.
Nu prea, dar exista sanse sa realizezi faptul ca nu e bine sa imprumuti bani decat persoanelor de incredere(familie, prieteni apropiati).
Singura cale legala este sa-l dai in judecata, daca ai probe ca l-ai imprumutata (ceva scris sau martori).
Judecata va actiona doar in cazul in care este vorba de o suma destul de mare. Daca e vorba de 50-100 lei nu prea ai sanse
Nu este adevarat, nu este vorba de o judecata penala ci de una civila.
Si nu-mi spune mie asta, am fost jurist cca 40 de ani, daca asa stii, desi cred ca nu esti jurist, spune-i celui care a pus intrebarea.
Cand dai bani cu imprumut, dai doar atat cat sti ca te poti lipsi pentru totdeauna de ei, si niciodata mai mult.
Noi nu stim ce sanse exista in dreptul tau; sunt rare cazurile cand nu se mai dau inapoi banii imprumutati.
Sfatul meu este sa nu te mai gandesti la ei -nu in sesnul ca nu-i vei mai vedea vreodata, ci in sensul de a fi tu linistit in felul acesta.
Logica mea este aceasta: eu nu dau cu imprumut, eu ajut. Dar cel ajutat/imprumutat nu stie gandul acesta al meu. Iar daca l-ar sti, atunci pentru el este doar imprumut, si numai pentru mine este considerat ajutor.
In mod normal trebuie stabilit un termen. In timpul acesta nu-l atentionezi ca se apropie ziua platii. Ci intrii in discutie cu el despre bani doar in ziua platii (ca sa stabiliti locul de intalnire), sau dupa ziua aceasta. Dar niciodata mai inainte.
Byankaa66 întreabă: