| Floridori a întrebat:

Am in proiect ca anul viitor sa deschid un cabinet medical pro bono.Proiectul este mai vechi, dar au avut loc multe noutati care m-au facut sa tot aman.
Nu am anticipat ca energia si utilitatile se vor scumpi atat de mult si deoarece cheltuielile vor fi suportate din banii proprii, as vrea sa economisesc acolo unde este posibil.
Imi puteti sugera modalitati sau variante care ar reduce cheltuielile?

12 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde de locatie. Ai loc de panouri fotovoltaice, panouri solare pentru apa calda, centrala termica pe peleti?

| Floridori explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Aveam optiunea unui apartament la parter, transformat cu ceva timp in urma, deci in cazul acesta, nu ar fi loc, dar daca as avea variante mai sustenabile, as putea cauta si alte optiuni de locatie pana la urma.
Ca si ore de lucru, ar fi vorba de maxim 4 ore pe zi, deoarece atat avem disponibilitatea momentan, deci nu am avea nevoie de foarte multa energie, dar totusi ar fi bine sa minimizam costurile.
Multumesc pentru mesaj!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să te cuplezi cu o fundație caritabilă. Ei să ofere logistica iar tu serviciile.

| Floridori explică (pentru sadrian46):

Corect!
Insa am o mare problema si anume ca sunt total paralela cu tot ceea ce inseamna marketing, promovare, atragere de fonduri etc.Sunt anti talent la asta.In plus, am dorinta ca lucrurile sa fie facute in stilul celor care binevoiesc sa isi ofere serviciile pro bono, iar niste bani din afara ar limita anumite aspecte si ar duce la compromisuri care ar putea sa nu fie in concordanta cu filosofia noastra.
Multumesc, oricum, pentru ca v-ati luat din timp si ati raspuns!

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Floridori):

Pentru 4 ore pe zi, e mai ok chiria intr-un imobil administrat de altcineva, cel putin la partea de utilitati. Un cabinet intr-o policlinica, de exemplu. Sau o garsoniera intr-un imobil privat, unde proprietarul se ocupa de incalzire si restul utilitatilor.
Investitia amenajarii de la 0 nu prea merita.
Ideea colaborarii cu o fundatie mi se pare foarte buna.

| Dismally a răspuns:

Cred ca e mai bine sa cauti sponsorizari.

| Floridori explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Iti multumesc frumos pentru ca ti-ai luat din timp pentru a-mi oferi ajutorul tau! happy

| Floridori explică (pentru Dismally):

Aici este ceva mai dificil, dar daca nu vom face fata, ar cam fi singura solutie.Multumesc pentru raspuns!

| Dismally a răspuns (pentru Floridori):

Sponsorizarea nu trebuie sa vina doar din locul in care vei face cabinetul, poti incerca si acolo la primarie si la firmele din zona dar si in alte localitati. Cand este vorba de un proiect de genul acesta cred ca se vor gasi oameni dispusi sa ajute.

Voi tine cont de ceea ce mi-ai spus.Pana la urma, incercarea moarte n-are si cel mai rau lucru va fi sa primesc un "nu".
Iti multumesc mult pentru ajutor.

| Dismally a răspuns (pentru Floridori):

Nu ai pentru ce. Succes!

Multumesc mult! happy