anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am niște bani strânși și vreau să îi pun pe card fiindcă dacă îi țin așa se cheltuiesc. Să fac asta? Am 660de lei din 800 și nu stiu pe ce s-au dus că nu am luat mai nimic...

11 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Si daca ii pui pe card, tot o sa-i cheltui. Exista POS pentru asta. Problema e la tine. Fa altceva sa te abtii.

| SynapseNinja a răspuns:

Da, ar fi o soluție și asta. Numai că, după ce îi pui pe card, să încerci să te gândești că îi ai acolo.
Dacă vrei să-i pui pe card, îți recomand Banca Transilvania.

| Violleta2022 a răspuns:

Evident ca ai aruncat banii pe ceva, odata ce ai cheltui deja 140 lei...
Ai doua optiuni: pune-i la banca sau cheltuie-i pe toti, daca asta te bucura si-ti face placere.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e deloc greu sa ii cheltui nici de pe card sa stii.

| niiiiy a răspuns:

Eu zic că e o idee bună să îi pui pe un card bancar sau să îi duci la bancă într-un cont. Așa ai să poți să îi ții mai bine sub control și să știi unde s-au dus banii tăi. Cardurile bancare îți dau și o aplicație pe telefon unde poți să vezi banii și să știi cum îi cheltui. Încolo, poți să te gândești la un fel de plan cu banii tăi, așa ca să știi cum să îi folosești mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru SynapseNinja):

Am card la BCR

| johnnny123 a răspuns:

Este chiar mai ușor să-i cheltui de pe card...

Studiile arată că oamenii simt mai multă reținere să cheltuiască banii atunci când plăteasc cu cash decât atunci când plătesc cu cardul. Pentru că senzația de a renunța la niște bani fizici este mai "dureroasă" decât plata cu cardul pe care-l păstrezi.

| Holiday a răspuns:

De fapt banii nu se pun "pe card", ci in cont. Cardul e doar interfata intre detinatorul cardului si contul la care este asociat cardul.

| ElDromadero3 a răspuns:

Îi poți pune pe un card pe care să-l controlezi de pe telefon și să faci setările pentru a nu putea face cumpărături cu acel card.

Dacă dorești să economisești și să nu ai acces de loc la anumiți bani, cel mai bine îi bagi într-un cont la care să nu ai card.

| darrio2007 a răspuns:

Tot ii vei cheltui, chiar fiind si pe card.
Preturile mari.

| dullcat a răspuns:

Ca sa te asiguri ca nu cheltui nimic din impuls, poti sa le dai parintilor acei bani.