| Kiki20098 a întrebat:

Am o întrebare mai circulă moneda de 1 ban?

9 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Teoretic, da, nu a fost retrasă din circulație.
Practic, nu, pentru că nimeni nu are niciun motiv să mai folosească o monedă de 1 ban.

| Kiki20098 explică (pentru johnnny123):

Da mi-e îmi trebuie urgent pentru ceva 4 monede de 1

| Kufu95 a răspuns:

Da, încă circulă.

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru Kiki20098):

Du-te în magazin și cere sa îți schimbe. Sigur au

| simplaexistenta a răspuns:

Da, mai circula. Ca nu le foloseste aproape nimeni e partea a doua.

| Mindfulness a răspuns:

Am doua monezi de 1 ban eu, dar cred că am mai multe. Da, mai circula.

| Holiday a răspuns:

Du-te la un magazin cu case self service si cumpara ceva care costa X, Y1 lei, Sau X, Y6 lei. Vei primi rest 4 monede de un ban.

| gabicoo a răspuns:

Da. Circulă. Mergi la un hipermarket cumpără ceva și cere restul și în monede de 1 ban.

| MateoXXL a răspuns:

Moneda de 1 ban nu mai circulă oficial în România. Ea a fost retrasă din circulație începând cu data de 1 februarie 2007, conform unei decizii a Băncii Naționale a României (BNR). Astfel, deși în continuare poate fi întâlnită în unele locuri sau printre colecționari, aceasta nu mai este utilizabilă în tranzacțiile comerciale curente.Motivul retragerii a fost legat de costurile de producție și de valoarea redusă a monedei, care nu mai justifica menținerea sa în circulație. De asemenea, a fost stabilită o reglementare conform căreia sumele în lei mai mici de 5 bani nu mai sunt considerate unități circulante și nu mai au valoare în tranzacțiile comerciale. Ca o anecdotă sau nu, în momentele când aceasta era în circulație, unii au folosit moneda de 1 ban ca șaibă pentru a fixa tabla pe casă.

Întrebări similare