| syx a întrebat:

Am pe PayPal balanta negativa, cam 50 de lei asa de 90 de zile. Astazi m-a sunat cineva de la un departament ca sa imi ceara banii pentru balanta negativa. Problema e ca nu vreau sa platesc nimic dar ei au numarul meu de telefon. Oare patesc ceva daca nu platesc suma aia?

5 răspunsuri:
| StimabiluI a răspuns:

Trebuia să întrebi ce măsuri vor lua dacă nu poți să achiți suma.
Nu știam că se poate avea balanță negativă pe PayPal, cu numărul de telefon nu pot să facă nimic, dar dacă au datele cardului pe care l-ai asociat contului de PayPal mă gândesc ca nu cumva să poată să îți tragă automat banii de pe cont.

| Zartbitter a răspuns:

Aș recomanda în primul rând să intri pe PayPal și să verifici în activitatea recentă să vezi de unde anume ai balanța negativă.

În general poate fi pentru că din motive tehnice banca unde ai tu contul n-a putut fi debitată de PayPal, respectiv a fost o tranzacție pe care cineva a solicitat să fie respinsă.

Al treilea caz posibil e că cineva ți-a intrat în cont sau l-a folosit prin alte metode, de aceea e bine să intri să verifici activitatea recentă. E posibil și ca cei care te-au sunat să nu fi fost chiar PayPal iar în aceste două cazuri clar ar fi bine să anunți pe cei de la PayPal să se asigure că nu pot fi alte probleme de securitate.

Neapărat să-ți schimbi parola :-)

Dacă e pe bune datoria aia, PayPal nu-ți poate lua bani din conturile tale bancare fără aprobarea ta. Însă după 30 de zile îți vor închide contul (probabil, nu obligatoriu) și dacă e o datorie semnificativă pentru ei o vor vinde unei companii care se ocupă cu recuperarea datoriilor.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu exista balanta negativa in paypal, ca de nu ai bani iti este refuzata tranzactia, fiindca nu au ce sa-ti scoata din cont, deci nu ai de ce sa-ti faci probleme, ca asta-i scam.

Paypal este cea mai mare platforma internationala de tranzactii situata in America, unde se vorbeste nuami engleza.
daca tu ai primit telefon in limba romana, atunci este clar ca-i scam/

Intra in contul tau de Paypal si uita-te la "all transactions" sa vezi ce ai acolo si nu mai raspunde la apeluri telefonice, fiindca sunt hackeri.

| syx explică (pentru Violleta2022):

Este pe bune. m-am interesat pe google si multi au patit la fel dar majoritatea zic ca doar o sa primesc spam la email sa platesc datoria daca eu nu am platit o pana atunci. Pe contul meu de paypal am un nume si adresa falsa + nu am cardul bagat. sper ca scap usor de problema. nu am chef sa platesc asa mult pentru ca clientul meu a decis sa dea refound fara motiv dupa ce a primit produsul pe care l-a luat de la mine

| Violleta2022 a răspuns (pentru syx):

Deci ai cont de paypal fake, nici macar nu esti eligibil sa-l folosesti... fiindca nu ai fost verificat si validat de Paypal, asa cum se face la toate conturile legite.