| Pixan a întrebat:

Aș dori să amanetez un ceas de 8-900€.Cam ce preț aș lua?

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu am de unde sti. Depinde de vechime, de cât iti poate oferi o casa de amanet. Posibil sa ti se dea bani mai multi sau mai putini, in functie de casa de amanet la care te duci.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca ai chitanta cu care l-ai cumparat, sa prezinti valoarea lui si este folosit foarte putin, ti se poate da jumatate din cat valoreaza.
Dar daca este uzat, probabil ca primesti un sfert din valoarea lui sau chiar mai putin.

| Frank51 a răspuns:

Dacă e 800 euro pe piață, amanetul îți dă maxim jumătate din prețul pieței adică 400 euro, ca apoi să-l poată vinde cu măcar 800.

Am fost anul trecut cu un laptop pentru că nu știam că așa funcționează. Mi-au oferit 400 de lei, apoi l-am pus pe olx, am așteptat o lună și l-am vândut cu 800 de lei.

| siriusblack98 a răspuns:

Orice amanet iti ofera in cel mai fericit caz posibil 50% din pretul de vanzare cu amanuntul. Dar in majoritatea timpului nu o sa vezi peste 30-35% din valoarea respectiva. De ce? Pentru ca acel lucru NU este nou iar ei trebuie sa faca totodata si profit ca sa existe. Daca acel ceas este 900 de euro NOU pe piata, ei il vor vinde cu un 750 de euro maxim.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

La amanet nu i ei banii ăstia pe ceas plus ca ei percep dobînzi, mai bine pune l pe olx sa il vinzi