| YuNabi a întrebat:

Aș vrea să-mi deschid o brutărie/patiserie+ coffe shop, cum aș putea să încep această afacere? Am 16 ani. Nu mă grăbesc să deschid, doar aș vrea niște sfaturi pentru viitor!

Răspuns Câştigător
| adryang78 a răspuns:

Înființezi firma, este primul pas. Nu costă cine știe ce.
Dar după aceea vin costurile. Nu vreau să te descurajez, dar sunt sume destul de mari. O să ai nevoie de aparatură profesională, cuptoare, vei plăti chirie pentru spațiu etc. Pentru început, fă pași mici. Poți deschide punctul de lucru cumpărând marfa de la alți producători și punând un adaos oarecare. Cu cafeaua nu e o problemă, sunt destule firme care îți dau în custodie automate de cafea.
Un lucru EXTREM de important - contează foarte, foarte mult locul. Dacă găsești un spațiu într-un punct de tranzit - aproape de puncte de mijloace de transport în comun, școli, licee - volumul de vânzări va fi incomparabil mai mare decât dacă ai deschide pe o stradă oarecare și nu prea circulată. Înțelegi ce zic.
Încă un sfat, dacă înființezi firma, deschide SRL, nu PFA sau alte aiureli. Și optează pentru impozitul pe profit.
Și, bravo ție! La vârsta la care mulți își pierd busola, tu deja faci planuri să fii pe picioarele tale și independent financiar.
Succes!

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ca minor (sub 18 ani) nu poti sa deschizi nimic, fiindca tu esti inca sub tutela legala a parintilor. pana la implinirea varstei de 18 ani.
Abia dupa ce vei implini 18 ani, poti LEGAL sa iti infiintezi firma, sa deschizi brutarie sau ce punct de lucru vrei tu.

| YuNabi explică (pentru Violleta2022):

DA TU NU VEZI CA NU VREAU SA DESCHID ACUMA? Și normal că nu pot deschide acum pentru că sunt minoră! Altă dată citește MAI BINE și dă un răspuns care să MĂ AJUTE! Mulțumesc!?

| YuNabi explică (pentru adryang78):

Mulțumesc mult!????

| Violleta2022 a răspuns (pentru YuNabi):

Revino peste 2 ani, *** cine stie cate legi se vor mai schimba pana atunci.
Si nu mai peca urechea la toti papagalii ametiti care scriu pe forum, ca obositul asta de deasupra, care munceste saracu pe 2000 de lei, fiind ofticat cand altii au afaceri persoanle si el nu poate mai mult, daca a ajuns sa te invidieze si pe tine, care esti copil, doar pentru ca ai putea avea o afacere banoasa in viitor.

| YuNabi explică (pentru Violleta2022):

Îți mulțumesc pentru amabilitate, nu revin peste 2 ani, obositul ăla de mai sus, mi-a dat ideea să-mi deschid firma întâi, super faină ideea măcar pot să încep de undeva