anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Binance, coinbase sau cripto.com? Care e mai bun exchange pentru cripto din toate aspectele inclusiv comisioane?

6 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Binance de departe este cea mai buna.
Atat ca si comisioane, cat si ca volume, numar de crypto si alte facilitati pe care le are.

| Ion976 a răspuns (pentru cristimihailov):

La binance din câte știu la unele cripto ( și când spun la unele ma refer ca aproape toate criptomonele mai puțin btc și eth ) trebuie sa cumperi mai întâi usdt. Pe coinbase nu știu cum e. Pe altele oare merge sa cumperi direct cu cardul? Și sa înțeleg ca pe binance îs comisioane mai mici chiar dacă trebuie sa faci mai multe operațiuni? ( teoretic la cumpărare în loc de o singura operațiune trebuie sa faci doua chestii cumpărare usdt și apoi conversie din usdt inbrespectiva criptomoneda pe care vrei sa o cumperi. La vânzare la fel în loc de 1 operațiune trebuie sa faci 2 chestii si anume vânzare din criptomoneda respectiva în usdt și usdt in Fiat pe cardul bancar. )

Nu știu cum e la coinbase sau altele și nici la binance nu știu dacă asa e la toate. Dar pe binance ca să cumperi Cosmos ( ATOM ) trebuie mai întâi usdt sa cumperi. Nu ieși cu mai multe comisioane ca faci 2 chestii adică ca mai treci și prin usdt? Sau e mau ieftin binance chiar și cu acest aspect ( adică cele 2 operațiuni de la binance în acest caz sunt mai ieftine decât alt exchange unde poate te lasă direct sa cumperi? )

| cristimihailov a răspuns (pentru Ion976):

Binance e de departe cel mai ieftin. Oricum ai face, tot minim doua operatii ai per tranzactie. Si apoi inca doua operatii din cand in cand sa transformi banii in crypto si invers.

Al doilea tip e mai scump, pentru ca in general scoate banii din exchange si lumea vrea sa evite asta.

Și eu vreau sa evit asta ( sa scot banii din exchange în banca ) din motive evidente ( adică dacă nu ii scoți nu ești obligat sa declari nimic la anaf și sa plătești vreun impozit ). Decât sa ii scoți mai bine faci un swap din ce cripto ai în usdt/busd și ii ți asa iar când vrei sa " te atingi de ei " în orașele mari existe deja bancomate de cripto unde anaf nu are acces deloc ca nu aparțin de bănci și de acolo se pot transforma cripto în cash ( printre care și usdt )

| cristimihailov a răspuns (pentru Ion976):

Vezi ca in general o sa te ia din urma.
Poate acel exachange inca nu stie de anaf, dar anaf stie de el. Si in curand cred ca se vor integra, nu cu anaf direct, ci la nivel global. Asa ca la un moment dat anaf o sa ajung si el pe acel exchange, care va fi obligat sa raporteze pe undeva.

Eu as fi putin atent la astea. La urma urmei este un profit si e frumos si sanatos sa il dai la anaf.