| Usisiudususjw a întrebat:

Bună, am și eu o dilema.Acum 5 zile am făcut rata la o tableta în flanco, când făceam actele am primit o foaie cu un card în valoare de 8010 lei,nu știu ce sunt banii aceea,am citit pe internet ca este o mare teapa dacă ii cheltui,eu nu vreau sa activez cardul ala, o sa afecteze cu ceva? la modul ma duc sa îmi plătesc rata în magazin și nu vreau sa am treaba cu cardul.

5 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Cu sau fără card, tu ai deschisă o linie de credit pentru fix acea sumă. Indiferent cât vrei să folosești (până la maxim 8010 lei).
Dar o să ai de plătit exact ce ai folosit, plus dobânda aferentă.
Citește „actele", ai acolo toate detaliile!

| Usisiudususjw explică (pentru mihai69):

Pai dacă nu cheltui nimic de pe card? Plătesc suma ratei separat

| romeo78 a răspuns (pentru Usisiudususjw):

Mergi înapoi cu cardul și cere anularea contractului de card. Dacă nu se poate în magazin mergi la bancă. Indiferent dacă folosești sau nu cardul plătești lunar comision de administrare card.

| FreddieM a răspuns:

Nu te panica, e doar limita maxima pe care o poți cheltui. Plătești înapoi exact ce cumperi.
Bănuiesc ca poate verifica on line și anume ca dupa ce faci achiziția vei vedea ca îți va apărea suma aia de bani minus ce ai cumpărat.
Cheers

| mihai69 a răspuns (pentru Usisiudususjw):

Repet: indiferent dacă ai sau nu card, tu ai un CREDIT. Mai exact, o linie de credit pentru 8010 lei. Din care, deocamdată, ai cheltuit (bănuiesc) doar suma care e echivalentul prețului acelei tablete.
De plătit, plătești la bancă rata stabilită în contract. Deci e musai să citești acele acte, nu doar să le semnezi, că nu ești primar!
Poți închide creditul în momentul când banca (sau IFNul) care te-a împrumutat nu mai are de recuperat niciun ban de la tine.