Pfa convenabil acum doar daca poti deschide un caen pe norma de venit si tu incasezi multe mai multe de atat.
in rest microintreprindere
Lasa prostiile cu pfa-ul, e o mare teapa. SRL all the way. Din nspe motive pe care nu le insiruiesc aici. Daca imi zici din ce oras/judet esti, s-ar putea sa iti pot recomanda o firma care sa te rezolve cu actele/contabilitatea. Si personal pot sa iti dau cateva ponturi apropos de banii bagati/scosi din firma.
Ai mai mari taxe ca PFA + ai nevoie de studii în domeniul în care activezi.
În legătură cu studiile, știu, le am! Îmi poți spune mai mult în legătură cu taxele?
Uite ce tot omit cei care au impresia ca pfa-ul e o mare scula (citez de pe net, sa fie clar, nu vreau sa par prea doxat):
1. Din punct de vedere fiscal, contributiile pentru asigurarile sociale de sanatate si constributiile de asigurari sociale se vor plati si in situatia in care PFA nu realizeaza venit in cursul unui an, in aceasta situatie, stabilindu-se, ca baza de calcul, venitul minim pe economie.
2. In ceea priveste intinderea raspunderii persoanei fizice, in situatia unor datorii inregistrate de PFA, persoana fizica raspunde, inclusiv, cu bunurile proprietate personala.
Punctul 2 de sus e durere. Daca faci firma, poti acumula datorii pana o ia mama naibii, o bagi in faliment, aia e. Nu poate sa vina statul roman sa execute persoana ta fizica.