| B3HappyN0Worry a întrebat:

Bună! Dacă îmi deschid o afacere în care să lucrez pentru mine și îmi mai iau în ajutor încă un angajat, este cea mai bună opțiune PFA-ul? De ce?
Și în legătură cu pensia pe care trebuie să o strâng singură, unde o pot depune? Și cât am voie să depun? Există o limită?
Mulțumesc!

5 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Lasa prostiile cu pfa-ul, e o mare teapa. SRL all the way. Din nspe motive pe care nu le insiruiesc aici. Daca imi zici din ce oras/judet esti, s-ar putea sa iti pot recomanda o firma care sa te rezolve cu actele/contabilitatea. Si personal pot sa iti dau cateva ponturi apropos de banii bagati/scosi din firma.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Ai mai mari taxe ca PFA + ai nevoie de studii în domeniul în care activezi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pfa convenabil acum doar daca poti deschide un caen pe norma de venit si tu incasezi multe mai multe de atat.
in rest microintreprindere

| B3HappyN0Worry explică (pentru supadeceapa):

În legătură cu studiile, știu, le am! Îmi poți spune mai mult în legătură cu taxele?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru B3HappyN0Worry):

Uite ce tot omit cei care au impresia ca pfa-ul e o mare scula (citez de pe net, sa fie clar, nu vreau sa par prea doxat):
1. Din punct de vedere fiscal, contributiile pentru asigurarile sociale de sanatate si constributiile de asigurari sociale se vor plati si in situatia in care PFA nu realizeaza venit in cursul unui an, in aceasta situatie, stabilindu-se, ca baza de calcul, venitul minim pe economie.
2. In ceea priveste intinderea raspunderii persoanei fizice, in situatia unor datorii inregistrate de PFA, persoana fizica raspunde, inclusiv, cu bunurile proprietate personala.

Punctul 2 de sus e durere. Daca faci firma, poti acumula datorii pana o ia mama naibii, o bagi in faliment, aia e. Nu poate sa vina statul roman sa execute persoana ta fizica.