| Sophie88 a întrebat:

Dupa parerea voastra ar fi fair sa mai cer marire de salariu? Lucrez de 5 ani ca secretara la o firma medie (aprox 100 de angajati), din octombrie am preluat si postul asistentei, care este in maternitate. Atunci am cerut o marire, acum am 1051 net, care tot mi se pare foarte putin... Acuma a venit o colega noua la contabilitate, incepatoare, fara studii superioare si ia 1100...
Nu mi se pare corect, mai ales ca seful meu mi-a dat de inteles ca ma apreciaza, sunt una dintre oamenii de baza, si totusi... Nu sunt multumita asa, dar mi-e jena sa cer iarasi, dupa cateva luni... Ce parere aveti?

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ce ai patit tu este normal in mai toate societatile. Cere marire dar sa nu cumva sa ti se spuna ca poti pleca daca nu-ti convine.Asteapta altii la usa.Este tiparul patronilor.

| CosmiinTezeu a răspuns:

Cred ca este cazu sa intri in biroul sefului si sa iti exprimi nemultumirea prin argumente contra. Daca chiar e multumit de ce faci iti va acorda marirea.

| CataC a răspuns:

Buna

Fair sa ceri marire de salariu din 5 in 5 luni nu este in niciun caz. Suma nu e mare intr-adevar, 1051 lei net, dar este suma pe care ai vrut-o si pe care ai primit-o.

Nu compara salariul tau cu cel al colegilor, salariul se negociaza individual.

Asteapta macar un an de la ultima marire inainte sa ceri alta si gandeste-te bine inainte ce si cat vrei.

Gandeste-te si ce alternative ai in caz ca te refuza. happy

Multa bafta

| Sophie88 explică (pentru CataC):

In octombrie nu am cerut o suma anume, atat mi-a dat. Nu am fost multumita nici atunci, dar nu am mai zis nimic.

| CataC a răspuns (pentru Sophie88):

Crede-ma ca te inteleg, dar eu n-as cere marire dupa mai putin de un an (Am fost si angajat si angajator).

Nu ai o functie foarte calificata, te poate inlocui si maine la acelasi salariu (sau mai mic).

Tu cunosti cel mai bine situatia, dar gandeste-te bine inainte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intr-o firma nu conteaza ce e fair sau nu. Stiu oameni care nu pot scrie corect nici macar un mail si sunt platiti cu mii de euro, pe cand altii, care sunt profesionisti si acopera 2-3 posturi, lucreaza si in timpul liber castiga undeva sub 2000 lei. Banii pe care ii faci rar au legatura cu ce stii sa faci si ce faci, in Romania. In mediul urban lucrurile stau mai ok dar in mediul rural e jale, angajatii nu au niciun drept si sunt bataia de joc a patronilor.

Ca sa poti cere o marire trebuie mai intai sa stii sa pui problema. In al doilea rand, trebuie sa le fi indispensabil, sa te ocupi de lucruri pe care doar tu stii sa le faci. In al treilea rand, conteaza atitudinea. Si tu nu pari sa te poti impune. Mai ales ca una venita de pe strada face mai multi bani decat tine, care lucrezi acolo de 5 ani. Bine, poate ar trebui sa luam in calcul si faptul ca noua angajata ii ofera sefului vostru lucruri pe care tu nu i le oferi tongue.

| Sophie88 explică (pentru anonim_4396):

Habar nu am ce ii ofera dupa program, e fix treaba lor :-)) Ce-i cert ca ce fac eu la firma asta numai eu stiu sa le fac, mai ales de cand nu este asistenta si seful meu stie asta. O zi am lipsit de la birou si a fost harababura totala, nimeni nu m-a putut inlocui. Problema e ca mi-e jena sa cer marire ca doar de 5 luni am cerut, dar si asa iau un doar pic mai mult ca minimul pe economie

| Dismally a răspuns:

Cere o marire si eventual catua un alt loc de munca mai bine platit.