Catre Dl. Director
Subsemnata ( numele, adresa din buletin, data nasterii, seria si CNP) VA aduc la cunostinta ca imi termin serviciile de...( ca ce ai lucrat)pe data de...
Multumesc anticipat
Data Semnatura
Domnule director,
Subsemnatul x, domicilat in x, cnp, CI, avand functia de _ la firma x, prin prezenta va rog sa imi aprobati cererea de demisie conf. art X din codul muncii incepand cu data de _
Acum depinde ce demisie vrei sa faci. Demisie la zi conf art 55 lit b sau demisie cu preaviz. Nu stiu ce in ce cod al muncii se incadreaza demisia cu preaviz. Eu stiu doar de demisia cu acordul partilor pentru ca mereu cand mi-am dat demisia am mentionat art 55 lit b ( acordul partilor ). Acum depinde de angajator daca iti accepta demisia la zi. Posibil sa te oblige la preaviz.
Înștiințare (sau "Cerere de demisie" dacă există contracte)
Subsemnata nume prenume, buletin de iden. seria sss###, cu adresa în orașul strada,
Vă prezint demisia mea în baza următoarelor motive
-a
-b
-c
Sau poate fi : "va cer să-mi aprobați demisia în baza următoarelor motive:" dacă exista contracte.
Data
Zz. Ll. Aaaa
Semnatura
Eu nu cred ca exista vreo lege prin care te obliga sa justifici in demisie si motivele pentru care alegi pleci. Arata-mi unde scrie si nu mai spun nimic.
Demisia NU se cere, se înaintează.
Aşadar tu nu ceri nimic, doar aduci la cunoştința conducerii firmei că începând cu data...X... tu ți-ai dat demisia şi începând cu ulima zi a duratei de preaviz postul tău e liber.
AlexFrandos întreabă: