Întrebare recomandată | lidiaalina a întrebat:

Buna seara, mama a avut 2 credite la BCR, unul in lei si altul in euro. Mama a murit si sunt unic mostenitor, deci preiau datoriile.La creditul in lei mai sunt de plata 8000 ron, acest credit este asigurat. La cel in euro mai sunt vreo 4000 euro su nu am asigurare. Ieri am platit rata la cel in euro, iar la cel in lei mi-au trimis o scrisoare ca trebuie sa platesc rata cu penalizare ....eu depunand la banca certificatul de deces, creditul fiind asigurat. Azi ma trezesc ca BCR-ul imi ia din banii de rata in euro si acopera rata restanta de la cel in lei ...si raman practic cu restanta la creditul cel mare in euro. E posibil ca o banca sa faca acest lucru fara acordul meu? Mai ales ca banca stie ca asiguratorul trebuie sa studieze daca preia sau nu datoria creditului asigurat. Ma intereseaza daca e legal ca banca sa imparta rata in euro platita pe luna in curs si practic sacraman restanta la creditul in euro

6 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Cred că aici veți găsi un răspuns pertinent, atasez link
https://www.facebook.com/groups/313125472442774/?ref=share

| lidiaalina explică (pentru Hyperion7):

Multumesc!

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca este legal si posibil, ca banca sa faca acest lucru odata ce exista o hotarare judecatoreasca, care le da acest drept.
Probabil ca ai fost executata silit prin judecatorie.

| lidiaalina explică (pentru Violleta2022):

Doamna cred ca nu ati citit bine, nu am restante deloc...si as aprecia raspunsul unui avocat dau al cuiva in domeniu.....cu parerea fara sa stim si sa intelegem ne dam toti

| StoicAnalysis a răspuns:

Te-a pus maicata giranta atunci cand a facut creditele?

| Violleta2022 a răspuns (pentru lidiaalina):

Din pacate nu avem avocati pe acest forum.

Aici ne dam cu parerea din experinta proprie, sau din ce spun unii si altii pe aici.