| iulian990j a întrebat:

Buna Seara, se acorda credit ipotecar pentru o camera de 12 mp? Suma de care am nevoie Este 25 mii euro, multumesc.

12 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Pai cu ce girezi?
Cu aia 12mp?

| iulian990j explică (pentru alina2k18):

Vreau sa cumpar camera

| alina2k18 a răspuns (pentru iulian990j):

Pai vrei tu dar banca nu acorda ipoteca asa la orice imobil, peste 2000euro/mp e ceva... oricum vine expertul ca sa evalueze.
Mai bine iti faci un imprumut daca iti permite salariul.

| iulian990j explică (pentru alina2k18):

Pai am inteles ca chiar daca o evalueaza Mai Putin trebuie sa pun eu diferenta Pana la 25 acum nu prea ma pricep, pentru credit de nevoie personale e rata prea mare pentru mine, cu ipotecarul am rata Mai mica si cand pot Mai mult achit

| adina5adina a răspuns:

Cu ce girezi?

| iulian990j explică (pentru adina5adina):

Adica?

| Whitte a răspuns:

Pfui, raspunsuri de copii!
Da, se poate. Dar trebuie sa ai avansul. Vezi cat cere Banca. Si se pune ipoteca (girarea) pe "obiectul" pentru care iei creditul. Adica pe camera. E camera de camin? Din aia fara baie? Costa cam mult doar daca nu e in Cluj, Craiova. In alte orase sunt mai ieftine. Ai grija la negociere.

| Whitte a răspuns (pentru alina2k18):

Oare de ce se numeste "ipotecar"? Pentru ca gireaza FIX cu aia 12 mp.

| eliancodrut a răspuns:

Are dreptate Whitte. Multi se hazardeaza sa dea raspunsuri fara sa stie nimic. Culmea metodicii: Sa inveti pe cineva ceea ce nu stii!
Singura sursa sigura de informare sunt bancile: fiecare banca are criteriile ei de acordare a creditelor. Fa-ti o programare si mergi si te informeaza.
Informativ trebuie sa-ti spun ca depinde ce reprezinta acea camera si la ce valoare este evaluata. De regula bancile acorda credit ipotecar la valoarea maxima de 75% a imobilului.

| iulian990j explică (pentru Whitte):

Brasov,da e mult locuiesc in camera de 6 Ani si proprietara o vinde, cum chirile sunt de 1500-2000 o garsoniera ma gandeam ca ies Mai ieftin lunar cu o rata

| Whitte a răspuns (pentru iulian990j):

Asta e adevarat, iesi mai ieftin si ramane a ta.

| Whitte a răspuns (pentru iulian990j):

Da, si Brasovul e scump. Toamna asta am aflat ce chirii platesc studentii si nu numai.