Art. 13. [capacitatea juridică a salariatului]
(1) Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.
(2) Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.
(3) Încadrarea în muncă a persoanelor sub vârsta de 15 ani este INTERZISĂ.
(4) Încadrarea în muncă a persoanelor puse sub interdicţie judecătorească este interzisă.
(5) Încadrarea în muncă în locuri de muncă grele, vătămătoare sau periculoase se poate face după împlinirea vârstei de 18 ani; aceste locuri de muncă se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
Este legal sa ma angajez si la 15 ani cu acordul parintilor si mama chiar ma incurajeaza sa fac asta, plus caror colegi sa le dau meditatii ca sunt la sava toti sunt la fel de buni daca nu chiar mai buni decat mine
"sa ma angajez si la 15 ani ...mama chiar ma incurajeaza"
ciudat, dar e viața și viitorul tău. Școala? să-o dreakului de școală, nu-i așa?
Nu am zis niciodata ca mama ma obliga sa fac asta, din contra chiar vreau sa fac asta si as avea multe de castigat dintr un job tinand cont ca experienta de munca conteaza mult in viitor, iar in legatura cu scoala am destul timp sa invat iar daca as fi vreodata depasita de siruatie nu ma obliga nimeni sa lucrez in continuare
și totuși să fim realiști: cine cu capul pe umeri, ar plăti pe cineva de paișpe ani pentru "meditații"? Îți spun eu: nimeni
imi pare rău că-ți spun dar asta e realitatea, ceilalți iți suflă in ciorbă din motive lesne de ințeles
Stiu ca nu e usor sa gasesti astfel de job si nu ma astept sa gasesc dar stiu multe persoane de varsta cu mine care fac meditatii, unul din ei chiar a fost angajat cand a implinit 16 la o firma sa dea meditatii la info, iar niste prietene dau meditatii la diferite materii cunostintelor (pe bani) asa ca e posibil, nu zic ca gasesti peste tot dar sa zici ca nimeni nu angajeaza e fals
Sincer nu inteleg care e problema ta, cu ce te deranjeaza pe tine ca vreau sa dau meditatii la engleza? Este ceva ce imi place si as avea multe de castigat din asta asa ca nu inteleg de ce numesti asta lipsa de imaginatie sau disperare
Drăguță/drăguțule, nouă ni se rupe de ce vrei ce crezi ce poți ce știi ce ai ce n-ai. Am spus: "și totuși să fim realiști"... restul e gargară. hai pa!