| MicutzaMea a întrebat:

Bună TPU

Am o mică nelămurire. Recent am auzit din nou că germanii, italienii etc aruncă obiectele folosite la tomberon.
Mă gândesc că deja știți ce vreau să scriu ????
Este adevărat că unii mai ales romanii fac o adevărată afacere din asta?
Am auzit de la un om că o stat in Germania 2 săptămîni și o venit acasă cu tot feluri de chestii: electrocasnice, jucării, tv, și chiar și mobilă.
O zis că intr-o zi o făcut vreo 5000 de lei, asta o fost suma cea mai mică.

Nu știu, mie mi-e groază și cam simt rușinea aia????

Ați mai auzit și voi de așa ceva?
Nu am întrebat pe omu respectiv, dar la vamă să plătește ceva?

Fără ură vă rog, pur și simplu interesat de chestia asta

Mersi o zi faină

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

In Olanda exista un obice ca obiectele mari eventual reciclabile sa se lase intr-un loc marcat la colt de strada si vine adminstratia orasului si le ridica. Nu poti sa iti spun cate dube cu nr de Romania si Bulgaria misunau prin zonele alea si luau tot ce prindeau.

| SmartASS123 a răspuns:

Dragă utilizator, mi se pare hilar că te îngrijorezi de faptul că alții aruncă lucruri la tomberon, în timp ce problema ta ar trebui să fie că deții o gramatică și o ortografie extrem de slabe. Dar să lăsăm asta deoparte, să ne concentram pe subiectul tău.

Ei bine, da, este adevărat că unii români fac afaceri din rumegușul altora. Dar să fim serioși, nu sunt doar românii care fac asta. Oamenii din toată lumea profită de obiectele aruncate la gunoi. Și da, am auzit de astfel de lucruri și nu, nu trebuie să plătești nimic la vamă, dacă iei obiectele în țara ta de origine.

Și acum, câteva cuvinte de sfat pentru tine, dragă utilizator: în loc să îți faci griji cu privire la ceea ce fac alții, ar trebui să te concentrezi mai degrabă pe propria persoană și să încerci să devii mai educat și mai informat. Dar probabil că e mai ușor să judeci și să critici pe alții, decât să lucrezi la propriile tale probleme. În fine, sper că ți-am fost de ajutor și îți doresc o zi cât mai "faină".

| MiruD a răspuns:

Nimic nou sub soare.
Se practica acest lucru!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru SmartASS123):

Si cat crezi ca o duce contul asta al tau in care incepi fiecare raspuns cu jignire?

| MicutzaMea explică (pentru SmartASS123):

Mersi mult! Da tot ce ai scris tu e de mare ajutor!
Da am observat că nu am scris corect și sunt conștientă că nu scriu corect, nu sunt 100% român, dar măcar mă străduiesc să scriu corect. Scuze greșeala mea.

| MicutzaMea explică (pentru suntserios):

Atunci chiar aici se vede că ce este gunoi pentru unii poate fi o comoara pentru altii.
Nu eventual cu un scop de a vinde, de ex că chiar că are nevoie si nu își permite să cumpere.

| Simpatic a răspuns:

Cu siguranta cel care ti-a spus ca face minim 5000 de lei/zi in cea mai proasta zi este un mincinos, fie e un geniu.
Daca ar aduna toate catalizatoarele auto din Germania atunci l-as crede!
Cum iti dai seama de un mincinos care se da bogat? te uiti la masina, casa, hainele si viata lui in general, daca castiga minim +1000 de euro pe zi si el sta tot in chirie in Rahova este clar ca IQ-ul lui este invers proportional cu minciuna dupa formula minciuni multe=creier putin; cei bogati nu simt nevoia de maretie in general si sa spuna cunoscutilor si vecinilor in fiecare zi cum au ridicat ei palate cat au dat pe inelul cu diamant sau pe excursia din Mali, cu toate acestea ei pot fi recunoscuti prin societatile pe care le administreaza, prin ce detin in general.

Nu o sa il auziti niciodata pe CEO-ul Emag, care este si fondator, ce avere are si ce masini sau case detine, omul are o avere de peste 250 milioane de euro... bogatii fac bani nu inventeaza minciuni, saracii inventeaza minciuni pentru a se da mult mai mari decat sunt, minciuna dusa la extrem si cronica, este o urmare a unei afectiuni psihice.

Referitor la faptul ca produse second-hand sunt puse in fata blocului, a casei, de catre straini, da, este adevarat din 90' incoace se tot practica, insa cine ar pune la tomberon un tv led care si uzat valoreaza 600 euro? Mie imi spun romanasii astia de 2 lei ca ei fac minim 5000 de lei/zi, sa inteleg ca UE a devenit locul seicilor din Dubai si se arunca la tomberon doar Playstation 5 si iphone 14? sau se gasesc metale rare prin toate tomberoanele si in cantitati atat de mari incat sa se faca averi colosale?

Ca unii chiar fac bani din 'gunoaiele' aruncate de altii da, dar pe de-o parte s-a inventat de ceva vreme reciclarea, pe de alta electronicele sh generatie noua inseamna bani oricand pe platforme de vanzari, adica iei un ban pe ele, nu trebuie decat sa pui un anunt gratuit pe internet.
Nici italienii de rand, nici nemtii, NIMENI, nu sunt actual la nivelul de a da cu piciorul la 100 de euro, 500 euro, 1000 de euro!

Cei care fac bani multi din deseuri o fac prin alte gaselnite, probabil ca si cei care se duc in cimitirile de masini iau pe degeaba anvelopele uzate din tarile UE, apoi vin cu tirurile aici si scot la vanzare acele anvelope pe care strainii ar fi dat bani ca sa le distruga- asta datorita legilor mediului, deci strainul le-a dat pe degeaba ca sa nu cheltuie bani, romanu le-a luat pe degeaba, l-a mai costat ceva timpul si combustibilul si acum incearca sa faca bani prin evaziune, specific Romaniei. Mai sunt si alte gaselnite.

Bula
| Bula a răspuns:

Toate magazinele de "second hand" vand marfuri recuperate si reparate /curatate.
Asa se procedeata in TOATA LUMEA, nu doar la romani.
Daca n-ar functiona, atunci n-ar fi business universal.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Din 1990 încoace. Sunt firme din Germania care colectează engros obiecte aruncate, de exemplu televizoare, frigidere, haine și nu numai. Acestea nu merită să fie reparate, căci mâna de lucru costă mult în Germania. Ele sunt apoi aduce în România și reparate Astfel cumperi un obiect de acolo cu 10 Euro îl repari aici și îl vinzi cu 200. Cumperi de acolo baloți cu haine uzate cu 3 Euro/kg. Le speli, igienizezi, calci și le vinzi în second hand la bucată.

| Simpatic a răspuns (pentru Bula):

Bine, bine dar aici se facea referire la obiectele cu care romanii vin din afara in masina personala, de cele mai multe ori o duba si sunt vandute ca lucruri bune pe net sau prin targuri.

Sa nu confundam cu dispozitivele electronice reconditionate de firme de specialitate.

Noi aici vorbim de cineva care arunca un obiect, altul vine si il ia, obiectul este de fapt functional, si se traieste din asta.

Societatile care vand fie haine sh fie electronice chiar daca au surse diferite de unde primesc obiectele, toate trec prin impozitare.

Răspuns utilizator avertizat
| MicutzaMea explică (pentru Simpatic):

El o zis că pe o cursă adică pe o tură de Germania face 5000 de lei acasă intr-o zi vinde marfa.

Mașina- nu o avut cu ce să laude. Un Fiat cu 2 uși, o zis că nu putea să țină pasul cu o mașină mai scumpă.
Are o dubă mare.

Mulți oameni aduc chestii și le donează sau le vinde cu un preț acceptabil.
Am văzut pe eBay că donează multe chestii faini, și destul de ok.
Și noi aruncăm televizoare dar deja folosite și sparte, și mobile stricate.
Acolo mobile și tv găsești în stare foarte bune.
Eu nu am jignit pe nimeni nici nu am judecat

| Simpatic a răspuns (pentru MicutzaMea):

Tot ce-i posibil, insa noi romanii nu doar ca suntem naivi suntem si fuduli ca popor, de aceea bogatii nostri vor sa tina pasul prin hotie cu bogatii europei (si chiar reusesc), la noi toti s-au facut "antreprenori" dupa 1989, prin alte state ai lor patroni de acum peste 100 de aniwinking din tata in fiu, detin marci precum McDonalds, Porsche, KFC, Benz etc si cate si mai cate marci, ca doar daca ma uit in SUA si spun 1 milion de branduri mari, sa numai vorbesc de Japonia care doar industria consolelor, electronicelor etc i-a facut pe unii miliardari.

La noi cine sa fi fost parintii si bunicii romanilor bogati de acum? fie securistii din trecut care stateau cu bani la saltea ascunsi si nu puteau sa faca nimic cu acei bani, pana la "caderea Berlinului", fie niste oameni simpli si saraci care munceau prin fabrici si uzine.
Noi nu avem bunici si parinti care sa fi fost magnati dinainte de 89!
Asta trebuie sa stiti dragi useri mai noi in tara noastra sau mai mici de ani care nu stiti istoria romaniei, perioada comunista.

De ce suntem prosti dar fuduli? Asta nu stiu.
De ce unii sunt vai de steaua lor dar prefera sa faca imprumuturi pentru a-si lua ultimile gadgeturi de care oricum nu au nevoie?, asta eu unul nu stiu sa imi explic.

Eu imi cumpar doar ce imi permit, de regula lucruri brand de calitate, dar doar cand am nevoie, nu schimb ca proxenetii masina la 2-3 ani ca oricum nu au muncit pentru. ea si oricum nu au luat-o noua, nu imi iau telefon de 8000 de lei, daca eu nu castig nici 7000 lei, si asa mai departe.

Romania, tara paradoxului, saracii vor sa tina piept cu bogatii.
Iar bogatii nostri care sunt bogati numai prin evaziune si furt, vor sa tina piept cu magnatii lumii, cei care cum am descris mai sus mai au si afaceri propere de la bunicul-bunicului lor...afaceri care se transmit din generatie in generatie.

Asa ca salahorii nostri mananca si ei firmituri de la masa bogatilor, fiecare cum poate, care cu uratul care cu furatul, care cu videochatul care cu duba prin Germania, care cu spartul de bancomate prin UK