| NuStiu1234John a întrebat:

Buna TPU
Am o mica suspiciune de înșelăciune și anume:
Stau cu tata si cu "mama" vitrega care are 2 fete
Ele au 28 ani si 35 iar eu 15, si bineinteles ca nu ma inteleg deloc cu ea dar nu asta e important acum.
Faza e că tata lucra mult si tot nu sunt bani in casa si maică-mea asta nu lucra mai niciunde
Faza e că au făcut o rata la o firmă d-asta unde lucra fiica ei la credit banc sau ceva genu(e mic) si au luat de acolo 2000€ cam 9000 lei iar asta pe o durată de 5 ani
Acum intrebarea este cum e posibil sa plateasca 400 lei lunar tinand cont ca in 5 ani respectiv 60luni × 400lei = 24000lei iar ei au luat doar 9000?
Ma gandesc ca ori i-a făcut o manevră aia si ii fura banii tatalui ori ea e complice cu ea la asta, așadar intrebarea este e posibil asa ceva? Sa plateasca atât de mult?
Tin sa precizez ca eu nu ma inteleg deloc cu ea mereu ma dracuieste, urla si multe altele
Zi faina! Papa ^_^

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Daca a luat imprumut de la o Institutie Financiara Nebancara atunci este foarte posibil, pentru ca genul asta de institutii practica dobanzi uriase.

Deci nu e de mirare ca trebuie sa returneze de aproape trei ori mai mult decat a imprumutat.

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

E posibila varianta smecheriei inselatoriei, tactu a fost luat pe post de furnizor financiar sa le tina pe alea bine mersi, daca era inteligent statea doar cu tine

| NuStiu1234John explică (pentru johnnny123):

Păi si e corect de 3 ori banii aia? Adica totusi... 400 lei pe lună aproape 100€

| NuStiu1234John explică (pentru mgtow):

Nu stiu ce sa zic.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Faptul că te drăcuiește nu are legătură cu condițiile de creditare ale unui IFN. E posibil.

| johnnny123 a răspuns (pentru NuStiu1234John):

In ce sens "sa fie corect"?

Moral, nu este corect. IFN-urile profita de cele mai vulnerabile categorii ale populatiei, adica oamenii saraci si neinformati.

Matematic insa, este corect. Sunt credite cu risc mare acordate pe termene scurte, deci dobanda trebuie sa acopere si riscul si profitul. Daca intelegi cu ce dobanzi opereaza IFN-urile si cum se aplica acestea, nu te vei mai mira ca trebuie sa dai triplu inapoi.