| andreyush99 a întrebat:

Am o problema sau mai degraba o dilema. O sa postez niste poze cu un cec primit de la o persoana din alta tara, mi-a trimis acest cec pentru a inchiria masina si sa o plimb pe mama lui pe aici prin Romania. Dar plicul nu are nici o stampila si nu stiu nici daca cecul e valabil. Cum pot afla? Am intrebat la banci si cica cu 100 de euro rezolv treaba dar acuma sa nu fie vreo teapa, de asta ma tem. Astept raspuns. Dau funda

http://postimg.org/gallery/2cby2we3c/05ea9258/

Răspuns Câştigător
| Radu284 a răspuns:

Hmm... Cel mai probabil e teapa, dar daca ai un cont la banca, depune-l, si intreaba banca cand au intrat banii for sure. Adica sa fie cecul CLEARED.

Daca e cleared, si vine ma-sa sau bunica-sa, atunci fa-ti treaba, daca vrea banii inapoi ii zici ca nu.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu nu ai altceva de facut decat sa iti faci datele publice pe net, atat ale tale cat si a persoanei? du te la banca si intreaba

| Radu284 a răspuns:

Cunosti bine persoana aia? Daca da, de unde?
Daca raspunsul la prima intrebare e nu, cam asta cred ca o sa se intample:

1. O sa te **** ala la icre sa depozitezi cecul.
2. Imediat dupa asta, daca banca iti crediteaza contul inainte sa verifice daca cecul e valid, o sa te sune si o sa-ti zica ca fie ti-a trimis prea multi bani, fie ca a aparut o problema si vrea o aprte din bani inapoi. Ceva de genul 2000 euro or so, si ca tu poti sa pastrezi restul.
3. Dupa ce trimiti banii ceruti, o sa-ti vina ulterior o notificare de la banca care o sa zica ceva de genul: Bai labuta, cecul ala al tau nu a fost cleared, acum ai o gaura de 2000 euro in banca, asa ca ne vrem banii inapoi, ca altfel te dam la recuperatori.

| andreyush99 explică (pentru Radu284):

Nu il cunosc personal, dar vorbesc cu el de o luna. Si mie mi s-a parut ca e ceva suspect, de asta am postat intrebarea big grin

| Radu284 a răspuns (pentru andreyush99):

Si cum ati inceput sa vorbiti? Te-a contactat el primul?

| andreyush99 explică (pentru Radu284):

Eu tin minte ca acum cam o luna am gasit un site de prin Anglia cu locuri de munca. si stiu ca am aplicat pe acolo pe la anunturi si mi-am lasat si adresa de e-mail. da asta ce ma contactat nu a zis de unde a gasit anuntul, a zis doar ca am vazut ca iti cauti de lucru. el vrea sa o trimita pe bunicasa sau maicasa in Romania in vacanta pentru doua saptamani. Si eu cu cecu asta sa caut sa inchiriez masina si sa il anunt cand e gata tot.

| Radu284 a răspuns (pentru andreyush99):

Hmm... Cel mai probabil e teapa, dar daca ai un cont la banca, depune-l, si intreaba banca cand au intrat banii for sure. Adica sa fie cecul CLEARED.

Daca e cleared, si vine ma-sa sau bunica-sa, atunci fa-ti treaba, daca vrea banii inapoi ii zici ca nu.