| Darktee a întrebat:

Exista diferente la salariul net al unui angajat MAI vs MAPN?
M-ar interesa intre un sublocotenent MAPN si un subinspector MAI!

6 răspunsuri:
| InOrOut a răspuns:

Sublocotenent MAPN inseamna soldat
aici sunt 3 grade si salarul e in functie de grad
subinspector MAI nu e tot una cu agent de politie
Un subinspector MAI castiga mai mult decat un soldat obisnuit. Pai si cum ajungi tu subinspector MAI? Ai academia facuta? E mai bine la politie decat la armata, macar nu te trimite pe front. Mie imi pare rau ca nu m-am facut politai. Oricum in vremurile astea numa bugetar se mai merita.

| Darktee explică (pentru InOrOut):

Sublocotenentul in MAPN face parte din corpul ofiterilor, la fel ca si subinspectorul din MAI.As dori informatii concrete, nu presupuneri!

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru InOrOut):

Lasa-te de raspunsuri pe domeniul armatei ca ramai repetent! Sublocotenet este primul grad de ofiter. Soldat este primul grad de SGP (Soldati-Gradati Profesionisti). Nu sunt trei grade la SGP ci cinci: soldat, fruntas, caporal clasa a III-a, a II-a si clasa intai. Subinspector MAI este primul grad de ofiter de politie echivalent sublocotenetului. Politia apartine de MAI. Agentii de politie sunt echivalentul subofiterilor din armata. In armata mai sunt si Maistri Militari (MM) si pe ultima treapta sunt SGP. Peste ofiteri sunt generalii. Ai facut varza din categoriile de grade si din gradele militare. Ca sa te documentezi citeste aici: https://bit.ly/3fZ5xUl

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Angajatii MApN sunt mai rau platiti decat cei ai MAI. Exemplu: eu am o pensie mai mica decat un agent de politie (echivalent subofiter) si am fost ofiter (deci grad mai mare!).

| Darktee explică (pentru Salontanul):

Sper ca diferenta nu e mai mare de 500 lei atat la salariu cat si la pensie.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Darktee):

Nu mai sunt in activitate si nu mai stiu cat sunt soldele acum. Eu am pensie sub 2500 lei, maior MApN si un pompier (subofiter) a iesit acum 2 ani si are 4300 lei. Un agent de politie iesit anul trecut are 3300 lei. Asta-i viata!

Întrebări similare