Depinde de 2 lucruri:
1. Te vezi stand acolo si peste 10-15 ani?
2. Te bazezi pe un venit stabil ca sa platesti ratele lunare?
Daca raspunsul tau este da la ambele intrebari, atunci merita. Daca raspunsul tau este nu la cel putin una din doua, atunci ramai in chirie.
Da,la ambele, dar care zici ca e mai ok credit ipotecar sau credit bancar
Depinde, crezi ca iti aproba suma necesara la credit bancar? Ca din ce stiu e in functie de venitul pe care il ai. Nu prea da oricui 60-70k euro. Acum la creditul ipotecar practic girezi cu apartamentul respectiv. Acuma, fie vorba intre noi, la ambele daca nu platesti iti ia casa in schimbul banilor. Trebuie sa ajungi la banca si sa vezi unde este dobanda mai mica si daca ai parte de rate fixe.
Adica vrei sa zici credit imobiliar sau credit ipotecar?
Ca printr-un singur credi bancar nu cred ca obtii o suma atat de mare ca sa poti cumpara o locuinta
Păi de exemplu eu am jumătate din banii pentru locuință(50%) și aș face un împrumut la bancă de încă o jumate(50%) pentru a îmi putea cumpăra apartamentul întreg și la chestia asta mă refeream sau să dau un avans de 25% la un credit imobiliar și după să plătesc pe luna 300-400 euro timp de 15-20 de ani depinde pe câți ani pot face credit
eu la asta mă refer, nu știu care e mai convenabilă
Ideea e sa te imprumuti cu cat mai putin din banca pentru ca bancii ii platesti dobanda, iar mai ales acum dobanzile sunt foarte mari.
Daca este casa pentru locuit si nu pentru investitie atunci dai avans cat de mult poti
" un apartament...să fac credit la bancă pentru a-l cumpăra?
dacă n-ai casă dar ai bani, tu ce zici, merită?