| Syrten a întrebat:

Bună TPU! Părinții mei lucrează de 15-20 de ani la o firmă și sunt plătiți cu minim pe economie, cei care se angajează acum iau mai mult decât ei. Oricât s-ar plânge nu sunt luați în seamă. Conform codului muncii nu au drepturi la salarii mai mari sau ceva de genul? Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Orice patron care plătește cu minimul pe economie este un tâlhar cu acte, susținut de guvernul corupt al statului. Tâlharii se susțin între ei; ce dacă există acte.
Nu există nicio lege care să împiedice nedreptățile întâlnite de ai tăi.
În locul lor aș face o scrisoare președintelui României; poate o va băga în seamă. Altă soluție nu există pentru că nu știu să existe o lege în privința aceasta.

17 răspunsuri:
| Sophieka a răspuns:

Parintii tai sunt lipsiti de curaj si ambitie din moment ce accepta toate acestea si mai si stau in aceasta companie de atata timp.

| Lauramee a răspuns:

Asa stiu si eu cazuri, oameni de 30 de ani la acelasi loc de munca si altii veniti de un an sau mai putin si sunt platiti cu mai mult ....deci 0 drepturi.

| Syrten explică (pentru Sophieka):

Sunt multi in situatia asta, toti sunt doar cu vorba. au vorbit cu directorul si sunt luati in ras, se plang ca nu pot face atatea comenzi in 8 ore si li se sugereaza sa lucreze 12.

| Silwian a răspuns:

Demisia!

| Catrice a răspuns:

Posturi diferite, pregătire diferita poate?!

| Sophieka a răspuns (pentru Syrten):

Daca spun ca sunt pampalai si lipsiti de curaj si ambitie sa aspire la mai mult si sa plece... O sa fie suparare.

| Syrten explică (pentru Sophieka):

Curand ies la pensie, nu cred ca plecatul este o varianta

| Sophieka a răspuns (pentru Syrten):

Ok atunci sa nu se mai planga ce sa spun daca tot nu faceti nimic in privinta aceasta.Atunci pentru ce mai are rost postarea cand e evident ca nu e normal ce se intampla...Mai si permiteti de atata timp sa va rada "sefu" in nas... O discutie fara sens. Seara buna.

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns:

Dacă nici spor de fidelitate nu dă, înseamnă că, compania este una proastă.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Cat timp accepți rahatul in care ești e doar vina ta, de ce nu au cautat un curs si astfel sa se angajeze in alta parte

| Wr3nch a răspuns (pentru anonimg):

Nu vad talhareala din moment ce e salariul minim legal. Nu te obliga nimeni sa stai la job pe minim pe economie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa schimbe locul de munca! neaparat! altfel nu rezolva nimic. Salarii mai mari primesti dupa ce treci la alt patron sau alt loc de munca.

| anonimg a răspuns (pentru Wr3nch):

Tâlhăreala este că aceia care au făcut salariul minim pe economie nu pot supraviețui cu acesta.
"Ei leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat şi le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor să le mişte." (Matei 23:4)
Salariul minim pe economie este o sarcină grea de purtat, pentru că el nu acoperă nici măcar nevoile minime.
Cei care dau legi nedrepte sunt în continuu sub condamnarea divină. Niciunul dintre aceștia nu va fi mântuit.
Salariul minim pe economie trebuie să îl aibă mai întâi aceia care l-au făcut, fără să aibă dreptul la alte venituri. Așa este normal și drept.
Este adevărat că orice domnie și orice stăpânire este pusă de Dumnezeu; dar cei mai mulți dintre aceștia sunt orbiți de bani și de poziția în care se află. Aceștia sunt lipsiți de conștiință. Iar legile pe care le dau sunt din două motive:
- să fie în favoarea lor, chiar dacă par a fi în favoarea cetățenilor;
- la limită, atât cât să nu provoace revoltă.
Un exemplu simplu este următorul. Este adevărat că România are preturi mici în comparație cu alte țări sărace din UE; dar tâlharii își scot banii pe altă parte: din preturile apartamentelor, prețuri extrem de mari pentru oamenii de rând. Doi oameni cu salariul minim pe economie nu vor putea în veci să-și cumpere un apartament. Ți se pare normal acest lucru? Și statul român mai încurajează și școala profesională -tocmai că aici se oferă cele mai mici salarii. Tâlharii cu acte se ascund de marea majoritate a populației; dar de mine nu se pot ascunde.
Legile pe care le dau ei, ei nici măcar cu degetul nu le ating. Repet: orice pare în favoarea cetățenilor, este de fapt în favoarea conducerii. Iar pârliții de patroni profită din plin de pe urma acestor legi.
Oricum ar fi, nu la oameni trebuie să privim, ci la Dumnezeu care dă soare și peste cei buni și peste cei răi. Dar acest lucru nu va fi la infinit, pentru că planul pentru eradicarea răului din univers a fost deja făcut.
Și dacă vezi vreo nenorocire peste o țară, trebuie să te gândești care a fost păcatul acelei țări de a venit nenorocirea peste ea.

| GabiDumitrescu a răspuns:

No offense, dar parintii tai sunt fie foarte prosti, fie incapabili si habar nu au pe ce lume traiesc. Ce ii opreste sa se duca in alta parte? Daca chiar sunt necesari in firma aia si s-au perfectionat, atunci ala o sa faca ceva sa ii tina. Daca dau cu matura/sterg prafu/eu-stiu-ce-fac-ei-acolo la fel ca in prima zi, atunci o sa fie foarte usor de inlocuit.
@anonimg: Tilharul e statul. Eu ca patron ca sa iti dau tie 1200 RON cheltui aproape 2200. In locul lui mi-as trimite parintii sa se perfectioneze, sa plece in strainatate macar un sezon agricol, sa faca macar un curs de bucatar/ospatar ceva. Nu vad nimic in neregula la cei care muncesc cu salariul minim, munca e ceva demn de toata stima si respectul. Pe de alta parte, ceva e foarte in neregula ca dupa 5-10-15 ani tu sa ramii tot blocat la salariul minim...