Aia cu activarea nu-i o problema. O poti face oricand. Cu depunerea este problema. Trebuie sa gasesti o agentie sau sucursala care sa aiba un ATM dedicat. De obicei au un hol in care intri cu cardul si acolo o poti face oricand si la miezul noptii daca vrei. Daca esti intr-un oras mai mare ai toate sansele sa faci asta. In orasul meu (micut) nu au decat BT, Raiffeisen si OTP asa ceva. BCR si BRD n-au. Pentru activare iti apare pe ecran optiunea cum pui cardul si bati codul PIN. Pentru depunere, dupa ce l-ai activat, spui ca mai vrei sa faci alta operatiune (te intreaba ATM-ul) si apoi apesi pe ecran sau pe butonul de depunere. ATM-ul va depista automat conturile tale si psui ca vrei sa depui in contul curent. Bagi banii, el ii numara si-i rejecteaza pe cei care nu-i convin. Eu ii bag iarasi si la un moment dat se satura si-i ia pe toti. Te intreaba daca-i suma corecta si daca spui da trece la blocarea sumei si-ti elibereaza chitanta. Nu-i complicat daca stii sa citesti ecranul. La iesire, de obicei, este un buton pe care apesi ca sa poti iesi. La altele tot cu cardul.
Cardul se activează automat atunci când retragi o sumă de pe el. Dacă retragi o sumă de 50 lei. Cardul e activat, și poți face plăti cu el. Depunerile nu știu când se pot face. Însă retragerile se pot face oricând. Chiar și în weekend.