| awesomedavid a întrebat:

Buna TPU vreau si eu sa stiu daca urmezi o facultate de silvicultura ce iesi de aici si daca e banoasa meseria pe care urmezi sa o faci? funda pentru cel mai bun raspunswinking

Răspuns Câştigător
| foxi a răspuns:

Da este o buna meserie, iesi inginer silvicol!

4 răspunsuri:
| awesomedavid explică (pentru foxi):

Mersi mult

| Hermes a răspuns:

Inginer silvic iesi nu silvicol. Si iti mai spun o chestie. Faza cu banoasa poate fi adevarata, dar se bazeaza pe smecherii si furaciuni. Altfel salariile sunt comparabile cu cele din invatamant - nu e deloc banoasa daca stai sa o iei in termeni nominali. Plus, anturajul e adesea format din oameni mai putin fini, plus ca sa te angajezi trebuie sa ai si pile si bani in cele mai multe cazuri, iar daca nu-ti cere nimeni bani probabil ca postul e naspa. Cunosc ingineri care lucreaza pe posturi sub calificarea lor pentru ca altele nu au gasit. Si iti mai spun o parere de-a mea: in afara de CFR, Romsilva este una din cele mai slab reformate companii de stat - nu prea ai ce invata de acolo si nici de schimbat nu prea ai cum sa schimbi mare lucru. Deci, da poate fi banoasa daca te apuci de furat!

| GeosBIOS a răspuns:

In calitate de fost student la silvic, iti pot spune cu siguranta ca facultatea de silvicultura este foarte grea, asta daca o faci pe barba ta si nu mergi pe principiul pile si relatii. Aproape in fiecare an ai sistematica de invatat, une-i de tocit nu gluma si-ti exersezi memoria la maxim.Sunt si materii unde ai de acoperit si peste 200 de pagini numai in 4 zile si nu-i vorba despre povesti sau basme populare. In ce priveste proiectele, pe care vrei nu vrei trebuie sa le faci, sunt foarte mari ca volum de munca si daca te lasi pe ultima saptaman inainte de colocviu, s-ar putea sa nu mai ai indeajuns timp ca sa le termini. In principiu nici in timpul anului, cu atat mai putin in sesiune nu prea ai timp de relaxare sau viata de student. Cei pe care ai sa-i vezi ca vin direct din bar sau de la chef la examene e foarte posibil sa aiba ceva aranjamente prin spate si nu-ti sugerez sa te iei dupa acestia. Oricum mie mi s-a mai intamplat ca la anumite examene sa vad cum profu pune unuia dinaintea mea niste intrebari foarte simple si numai nu-l tragea de limba, dar hai mai Ghita mai spune ceva, in timp ce pe mine ma freca din toata materia.Personal,fiind impatimit de natura, silvicultura mi-a placut, de aceea nu m-am dus niciodata cu buna ziua pe la profesori, insa nu-mi pica prea bine cand vedeam ca altii trec examenele venind din club in timp ce eu toceam de-mi iesea pe urechi. In ce priveste perspectivele dupa ce termini, nu-ti face prea multe iluzii ca lucrurile nu sunt chiar atat de roz si depinde foarte mult de pilele pe care le ai in sistem. Chiar daca nu ai sa te pretezi la anumite chestiuni murdare, au fost destule cazuri in care ingineri onesti si la locul lor au picat de oi negre in diverse afaceri necurate.

In concluzie daca nu intentionezi sa termini facultatea pe cas si branza, silvicultura-i departe de a fi o plimbare-n parc pe timpul studentiei si avand in vedere sansele pe care le ai dupa ce termini, de asemenea fara cas si branza, zau ca nu prea se justifica efortul.Intr-o alta tara decat Romania, ti-o recomandam cu cea mai mare caldura. Fa-o numai daca esti intr-adevar impatimit de padure. Oriunde te-ai angaja dupa aceea ai raspundere destul de mare si daca vrei sa dormi bine noaptea ma tem ca va trebui sa lasi la o parte gnadirea aceasta preconceputa ca in silvicultura se-nvart banii cu lopata.

| Huntress a răspuns (pentru GeosBIOS):

Servus, GeosBIOS, eu stiu ce vorbesti cand spui ca esti "impatimit de pădure", caci o simt si eu, si e singurul lucru care imi mai da motivatie sa traiesc. Si mi-as dori si eu sa fac aceasta facultate, insa am nevoie de informatii in legatura cu mai multe lucruri. Ai putea sa ma ajuti?