Salut. Mi s-a parut foarte interesanta problema ta si mi s-a parut o provocare pentru a o rezolva (eu si prietena mea ). Ideea principala este a prietenei mele. Cladirea pe care o contruieste avea destinatia de a fi un Hotel. Daca cladirea inca nu e finisata, atunci domnul X trebuie sa aiba banii de la banca care i-a imprumutat pentru a construi hotelul. Sa se gandeasca sa faca o cladire pentru persoanele nou casatorite (un bloc pentru locatari). Trebuie urgent sa schimbe planul hotelului pentru un plan de bloc si sa mearga la arhitect sa-i il aprobe. Daca nu mai are bani, sa ia un imprumut de la banca si sa puna gaj cladirea respectiva. Presupun ca acea cladire este contruita undeva la periferie sau intr-o gaura unde nu este transport sau magazin alimentar. Asta nu-i o problema, este un avantaj, iti zic dupa. Trebuie sa se gandeasca cum sa faca acest bloc cat mai ieftin posibil, ca cumparatorii acestui produs nu prea au bani. Trebuie sa satisfaca niste conditii minime incat sa fie aprobat si de arhitect. Acea cladire este de dorit sa se dea cat mai repede in exploatare si sa i se faca o publicitate prin fluturasi, ca este foarte ieftina si eficienta. Acum daca reusesti sa dai in exploatare acea cladire si reusesti sa strangi un numar de... 20-30 persoane in tot blocul, atunci tu ai avantajul sa deschizi un butic alimentarunde sa le vinzi chestii. Presupun ca problema cu transportul se rezolva cand se termina constructia podului. Am spus acum o chestie generala, dar tu o poti dezvolta. Dar mai am o idee:
Ideea 2:
Ai scris ca domnul X are un restaurant si ca banca ii bate la usa sa-si recupereze banii pentru hotel. Lasa sa mai faca un imprumut de la banca Z pentru a putea plati ratele si dobanda la banca Y. Pentru banii imprumutati de la banca Z, lasa sa puna gaj hotelul, iar dobanda s-o plateasca din profitul restaurantului. O sa trebuiasca sa dovedeasca ca poate plati dobanda pentru al doilea imprumut. Este o chestie riscanta, ca daca ceva se intampla cu restaurantl, pai atunci peirde tot. Practic Restaurantul va lucra pentru datoriile care le are patronul. In acest timp, el trebuie sa incerce sa vanda acea cladire. Sper ca... v-am dat vreo idee. Ciao.
Ar trebui sa dea cladirii alta destinatie, inteleg ca nu e o zona cu turism permanant.ar putea face un sediu de birouri sau sedii de firme...
Inteleg ca nu e o zona cu turism, deci ar putea sa schimbe destinatia cladirii, sa faca birouri sau sedii de firma, sau chiar mini apartamente de inchiriat pe termen lung.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: