Datele cardului nu le poate vedea nimeni, nici măcar funcționarii băncii. Poate are opțiunea selectării cardului cu care ai făcut o plată anterioară pe platforma lor.
Cel mai probabil el vorbea despre un Software de management hotelier, in care se fac rezervari, facturari etc. Intr-un cuvant: booking. Ca asta inseamna: book keeping.
Probabil a dorit sa spuna ca, isi trece datele tale in baza lor de date (adica numele tau si IBAN-ul contului tau).
Asemenea date le pot folosi la eventuala urmatoare cazare la ei, pentru a-ti acorda anumite facilitati.
Nu am facut niciodata plati pe Booking si nu vreau ca ei sa aiba datele mele. Tocmai de aia ma deranjeaza ce a facut individul.
Cat despre functionarul unei Banci, Frankie draga, poate vedea mai mult decat crezi, decat stii sau decat ai vrea tu. Tocmai de aia se si spune pe toate canalele sa nu dai datele unuia care se prezinta ca functional al unei Banci.
Ce am auzit e clar: trec datele cardului in Booking. De unde le are? Ca eu nu i le-am dat.
Ce spui nu e logic deloc.
Dacă deja funcționarul băncii are datele tale, de ce le-ar mai cere?
Am prieteni care lucrează la bancă, ei nu văd datele personale, sau dacă văd date personale nu le văd complet. De exemplu, numărul cardului se vede doar jumătate, pentru identificarea clientului.
Dragă sorellina, atâta timp cât nu ai dat datele cardului, cât nu ai dat pinul, cât nu ai autorizat tranzacția de pe telefon, nu are cum să se întâmple ceva.
In concluzie, ei vad toate datele cardului meu.
Si abuziv, fara acceptul meu, mi-au introdus datele pe o platforma online.
Deci, pot sa dau in judecata hotelul pentru expunerea datelor mele.
Ce prapastioasa mai esti Daca esti asa, de ce mai umbli cu carduri? Datele tale de pe card le poate vedea cei la care platesti cu cardul, dar asta nu inseamna nimic rau.
Faptul ca individul tia trecut datele unde spui, sa fie sanatos. Sa nu-ti mai faci griji, asa la o saptamana, tu intri in contul tau si verifici ce plati sau facut, sau macar asa la 2 saptamani sau la luna.
Cei care lucreaza in locuri unde vin clienti si platesc cu narduri, se stiu cine sunt, adica nu-s acolo angajati fara nume, fara adresa si altele genul asta.
Daca sa zici ca el ar folosi datele tale, se poate afla cien ela folosit, sau cine a avut acces la datele tale.
Asa ca nu se baga nimeni sa faca magarii, ca apoi sa ajunga mai stiu eu pe la puscarie.
Ai card, platesti cu cardul, verifica cum am spus ce palti faci, cand vezi ceva susoect, sau ce tu stii ca nu ai platit, suni imediat banca.
Daca nu vrei sa verifici, nu vrei sa dai carduri mai pe nicaeri, nu mai folosi card, foloseste bani fizici, ai rezolvat problema
Tu daca te duci la hotel si platesti acolo cu cardul, unde crezi ca se duc acele informatii? Tot acolo unde spui ca puteai si tu sa faci este acelasi program, nu este altul online si altul pentru aia din hotel.
Iara tu daca faceai si singura, datele tale tot acolo se duceau, doar ca nu le vedea o persoana fizica.
Adica te gandesti ca asta tine minte datele tale, lea salvat undeva si apoi cine stie ce cumpara cu cardul tau?
Cum am spus, verifica regulat ce plati faci. Chiar si fara sa dai cardul cuiva cand platesti, tot pot unia sa te fure daca e, cei care se ocupa cu sistemele alea de plata, stiu aia ce sa faca cum sa vada.
Dar nu se baga nimeni sa umble cu rahaturi, mai ales din cei care lucreaza cu carduri.
O alta chestie, poti sa setezi cardul, sa te anunte cand se fac tranzactii mai mari decat suma ce tu o setezi.
Pui si tu acolo 100 de lei de exemplu, cand faci o plata ce trece de suma aia, automat imediat iti vien mesaj ca tu sau cardul tau a facut o plata de X lei. Spune ignora daca tu ai facut, sau daca nu, sunanane, asa spune banca.
Te agiti aiurea pentru nimic, eu asa zic.
Booking e aplicatia lor interna, nu e situl booking.com
Adevarul e ca tehnologia nu e pentru toata lumea!
Stai un pic? La recepție nu era un POS?
Ție ți-a luat cardul și a introdus numărul de card, CVV-ul și numele de pe card în Booking?
Sună cam dubios sincer.
Sadboy11 întreabă: