| Andreeaioan115 a întrebat:

Buna,vreau sa va spun de un caz ce mi s-a întâmplat astăzi, m-am angajat servitoare in grădiniță pe 10 ore, astăzi a fost abia a doua zi, am plecat de la serviciu cu o oră înainte fără sa anunț șeful și mi-a zis ca nu mai am ce cauta acolo, am procedat anormal și total greșit? Din cauza insomniei și oboselii am preferat sa plec cu o oră înainte. Dau funda. Am vrut sa îmi câștig primii mei bani dar am fost total nefericita in acest loc.

17 răspunsuri:
| Law223 a răspuns:

Angajata 10 ore? Minori legal pot fi angajati doar 6 ore. Cati ani ai?

| Nirvanaaa a răspuns:

Pai trebuia sa anunți superiorul ca nu te simți bine și vrei sa pleci. Tu ești plătită pe ora respectiva și practic nu erai la job atunci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca erai nefericită la acest job mai devreme sau mai târziu tot calcai pe bec/cedai,așa că nu da vina pe azi și insomnie mai devreme sau mai târziu tot făceai o poznă,așa se întâmplă când mergi undeva sa muncești și ești foarte nemulțumită,nefericită,te afunda și mai tare in depresie.
Data viitoare gândește-te mai bine unde te angajezi,și asumati, fi responsabila de fiecare decizie pe care o iei, asta e un proces de a te maturiza.
Când vrei sa mai pleci din n motive ( daca chiar te simți rău, nu fictiv ) anunța-ti șeful să eviți o eventuală desfacere de contract, gen sa înveți din greșeli sa nu le mai repeți

| haileewatson a răspuns:

Ai procedat gresit. Daca ai nevoie sa pleci mai devreme de la munca trebuie sa iti anunti seful inainte! Faptul ca ai plecat fara sa anunti inseamna ca esti prost crescuta si angajatorul nu poate avea incredere in tine.

Rezolva-ti mai intai problemele cu insomniile si oboseala, apoi gaseste-ti un alt job care sa nu fie de 10 ore.

| Law223 a răspuns:

Am studii juridice, legal in cazul unui minor nu exista contract de munca de 10 ore, nici daca vorbim de plata cu ora. Nu stiu care e toata povestea, eu iti zic ce e legal.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am procedat anormal și total greșit?
Dacă ai vrut să păstrezi acest post, ai greșit. Dar ai putea să ceri plata pentru munca depusă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Law223):

Andreea nu iti pot raspunde in privat fiindca sunt "junior"... Aveai un contract sau lucrai la negru?

| Law223 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca vrei sa vorbim in privat selecteaza in setarile profilului ca vrei sa primesti mesaje de la toti membri TPU.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Andreea eu în locul tău nu as mai munci, mi-aș face pensie de retard mintal, tu de la ăla de 28 de ani ai ajuns așa, du-te la psiholog că ești dusa rău cu pluta, ai primit mii de răspunsuri utile și nu ai pus nimic în practică, acum te înțeleg de ce te refuza toți băieții ești retardata mintal!

| tasr123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bazat

| minrest a răspuns:

Nu se poate pleca mai devreme de la serviciu. Asta este, si asa nu iti placea locul de munca; dar sa stii de acum incolo ca nu se poate pleca mai devreme, intarzia sau lipsi nemotivat de la serviciu; pentru asa ceva esti dat afara.

| tasr123 a răspuns:

Ai procedat gresit, trebuia sa anunti.

| minrest a răspuns:

Adesea se dau invoiri, daca angajatorul vrea, atunci cand ai o treaba urgenta, de o ora, o data pe luna; si o intarziere, daca e anuntata din timp, se considera invoire, numai daca accepta angajatorul. Dar sa pleci mai devreme, in timpul programului, pur si simplu nu se face.

| Brizbriz a răspuns:

Sefii stramba din nas daca pleci mai devreme
dar sunt foc si para daca nu anunti, pentru ca se trezesc, ca au nevoie si se bazau pe tine, iar tu nu mai esti

deci, da, din pacate, tu ai gresit

| NLS a răspuns:

Ai si tu partea ta de vina, serviciul nu e scoala, sa pleci cand ai chef fara sa obtii aprobarea superiorului.

Insa nici sa fii angajata 10 ore la varsta ta NU e tocmai legal.
Nu iti pierde speranta si cauta in alta parte un angajator care sa respecte legea.
Iar daca ai probleme permanente cu insomnia, ar trebui sa mergi la un medic mai bun, sa gasesti cauza, si sa primesti un tratament care sa dea rezultate.

| Aditu94 a răspuns:

Unde nu e cap e vai de picioare..normal ca ti-a dat viteza, daca tu esti needucata..era greu sa iti anunti seful, sa spui ca ai o problema si vrei sa pleci? nuuu...era mai simplu sa dai chics, ca nu afla..sa fii sanatoasa. data viitoare fa ce trebuie facut, nu ce iti trece prin cap.

| Silwian a răspuns (pentru Law223):

Dar de unde sti ca i minora? laughing))