E foarte simplu. Cand se infiinteaza, o firma nu are nici un capital. Pentru a face diverse achizitii este imprumutata de actionar/i din fonduri proprii.
De exemplu: Vrei sa construiesti un bloc. Infiintezi o firma al carui administrator esti, apoi imprumuti firma cu bani pentru tot ce trebuie pentru a edifica imobilul. Apoi firma vinde apartamentele si returneaza imprumutul. E simplu si legal.
"De la banca sau IFN sunt sigur ca nu pot lua bani deoarece nu am nici macar 3 balante fiscale depuse, nu s-a implinit nici un an calendaristic si nici nu au cifra de afacere."
Ce crezi, se poate si asta. Cu firma infiintata de o luna jumatate am luat masina in leasing de 34.000 euro(cu avans de 50%). Fara alti giranti, ipoteca, etc.
Practic, ai platit in avans jumatate din pretul masinii + a comisionului firmei, dar masina ramane al firmei de leasing pana ce nu achiti INTEGRAL toate ratele, conform contractului.
Practic, ai obligatii ca utilizator (intretinere) dar nu poti vinde masina fara a achita integral contravaloarea ei, pana atunci proprietarul de drept fiind firma de leasing.
E simplu.
Toate cheltuielile de infiintare al firmei sunt contabilizate ca imprumuturi.
Firma va putea intra in profit doar dupa ce ramburseaza toate sumele investite in el, ca imprumut.
andreiscripcaru întreabă: